Seful Biroului Rutier Vaslui ia apãrarea politistului Mihai Vizitiu: “un politist corect, pe care te puteai baza”

DECLARATII… Seful Biroului Rutier Vaslui a fost chemat ca martor în procesul în care politistul Mihai Vizitiu este judecat pentru omor. Acesta a declarat cã fostul sãu coleg era „un politist corect, pe care te puteai baza”. În acelasi timp, seful Biroului Rutier a spus despre tânãrul care si-a pierdut viata cã era un individ cunoscut politistilor vasluieni si a mai fost retinut pentru refuz de recoltare de probe. Astfel, declaratiile martorilor aratã, încã o datã, faptul cã ceea ce s-a întâmplat în urmã cu doi ani a fost un accident soldat, din pãcate, cu moartea unui tânãr de 27 de ani. Tragicul eveniment a avut loc în luna martie 2018, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu politistul pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul murind pe loc.

Procesul în care politistul Mihai Vizitiu este judecat pentru omor ia o nouã întorsãturã. Dupã audierea martorului amnezic, care a refuzat sã mai dea declaratii în fata instantei, motivând cã a stat în comã câteva luni si nu-si mai aminteste nimic, a venit si rândul celui care i-a fost sef lui Vizitiu. În fata judecãtorilor, seful biroului Rutier Vaslui a povestit cã victima, Adrian Munteanu, de 27 de ani, era cunoscut politistilor ca un personaj certat cu legea si cã el, personal, l-a retinut pentru 24 de ore, pentru cã a refuzat recoltarea de probe biologice. De asemenea, acesta a povestit cã politistii îl stiau ca un individ rãu si violent, mai ales dupã ce consuma bãuturi alcoolice, si cã tot ceea ce s-a întâmplat în urmã cu mai bine de doi ani nu a fost din vina politistului. În opinia sefului lui Vizitiu, evenimentul a fost determinat de reactia lui Munteanu care, beat fiind, a fugit dupã ce, înainte cu putin timp, provocase scandal la concubina lui acasã. De asemenea, acesta a spus despre politistul acuzat acum de omor cã era pasionat, dar nu pãtimas, si un politist corect pe care te puteai baza si cã ce s-a întâmplat nu a fost din vina lui. Declaratia datã de seful Biroului Rutier Vaslui vine, la scurt timp dupã ce un martor ocular la ceea ce s-a întâmplat, a refuzat sã mai depunã mãrturie si si-a motivat decizia prin faptul cã ar fi fost în comã câteva luni si nu-si mai aminteste nimic din ceea ce s-a întâmplat.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER… Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu l-a lovit în cap pe Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns în atentia procurorilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan, chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare, si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ