0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Seful de la Albita, Dan Arhire, „cu capul betegit”, s-a retras din comisia de examinare a viitorilor vamesi!

- Advertisement -

POCINOG… Momentul critic al accidentãrii seful Vãmii Albita, Dan Arhire, care, recent, a cãzut în cap de pe o rampã de control marfã si a ajuns cu comotie la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, a generat reactii diverse în rândul colegilor de serviciu! Dacã unii, empatici, l-au compãtimit, altii, mai pragmatici din fire, si-au adus aminte cã acesta face parte din comisia pentru cele 59 de posturi scoase recent la concurs de „Regionalã”, ceea ce i-a fãcut sã conteste vehement prin culisele institutiei faptul cã Dan Arhire ar putea veni „cu capul betegit” sã evalueze candidatii. Seful de la Albita însã le-a luat-o înainte si, prevãzãtor fatã de un scandal în acest sens, a decis sã se retragã din comisia în cauzã, motivând cã n-ar vrea „sã fie interpretãri”. Directia Regionalã Vamalã Iasi a scos 59 de posturi la concurs, chiar astãzi, 25 iulie, având loc proba scrisã, în sediul Facultãtii de Automaticã si Calculatoare din Iasi.

În lupta acerbã pentru posturile scoase la concurs de Directia Regionalã Vamalã Iasi nu e loc de menajamente! Faptul cã Dan Arhire, unul dintre membrii comisiei de examinare, a cãzut în cap si s-a lovit atât de tare, încât „i s-a rupt filmul” si nu si-a mai amintit nimic din cele petrecute, i-a fãcut pe unii colegi sã critice în avans prezenta acestuia în comisia de concurs. Chiar dacã perioada de concediu medical a lui Dan Artene s-a încheiat pe 22 iulie, iar medicii au spus cã nu ar avea nicio problemã în a-si relua activitatea, au fost unii care nu au vãzut cu ochi buni situatia. „Multe posturi sunt scoase pentru Vama Albita. Sunt posturi la supraveghere si control vamal, posturi bune, salarizate bine. Deci, concurenta e serioasã. Si asa e teama aceasta cã unii vor fi favorizati, cã subiectele sunt stiute, etc, dar dacã mai punem în comisie si persoane care au cãzut în cap acum o sãptãmânã, atunci ce seriozitate mai prezintã concursul acesta”, au reclamat unii. Au fost însã si persoane care au luat partea lui Dan Arhire. „Atâta rãutate este greu sã crezi! Omul a pãtit un necaz, a scãpat cu viatã, iar acum îsi reia activitatea. Dacã medicii spun cã e apt de muncã, ce comentarii sunt acestea cã nu ar fi bine cu capul? E vorba doar de niste rãutãti, care nu ar trebui sã existe între noi, colegii”, a spus unul dintre lucrãtorii vamali de la Albita. Dar în acest contrast al opiniilor, Dan Arhire a venit cu confirmarea faptului cã s-a retras deja din comisia respectivã, tocmai „ca sã nu fie loc de interpretãri.

Marius Costache, seful DRV Iasi: „este cea mai grea regionalã din tarã”

Si dacã situatia lui Dan Arhire s-a clarificat prin retragerea din comisie, tensiunea rãmâne în privinta corectitudinii examenului pentru cele 59 de posturi din vãmile de pe granita de est a Uniunii Europene. Unii spun cã jocurile ar fi fãcute, cã, de fapt, cei care trebuie sã prindã acele functii de inspector ar sti subiectele, iar de angajat vor fi doar cei care au sprijin, nu cei care au învãtat bibliografia de concurs. Cum dovezi în acest sens nu a prezentat nimeni, lucrurile, deocamdatã, rãmân la nivelul prezentat oficial. Marius Costache, seful Directiei Regionale Vamale Iasi, a precizat: „Ultimul concurs a fost organizat în 2018, dar numai pentru câteva posturi. Acum sunt scoase la concurs toate posturile care sunt libere. Sperãm sã fie ocupate în totalitate, în urma concursului. Ar mai trebuie înfiintate, pentru cã este cea mai grea regionalã din tarã. În luna august vor mai fi scoase la concurs alte posturi, dar temporare, pe o perioadã de 3 ani”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.