23.3 C
Vaslui
28-sept.-2022

Seful de post de la Ciocani, ordin de restrictie solicitat de sotie si fiicã împotriva sa!

- Advertisement -

GRAV…Un politist de 47 de ani, Mihai Arustei, seful Postului de Politie din comuna Ciocani, a fost obligat de instanta bârlãdeanã sã stea departe de familia sa. Sotia si fiica acestuia au solicitat ordinul de protectie în urma faptului cã, fiind în divort cu sotia sa, a avut loc o altercatie în care el a amenintat-o pe femeie cu cutitul, iar pe fiica sa, care a sãrit în apãrarea mamei, a strâns-o de gât si a izbit-o de perete. În urma altercatiei, mama si fiica au depus plângere la politie, iar agentul Mihai Arustei a ajuns sã fie cercetat de colegii sãi pentru violentã conjugalã si amenintare. Pe 12 martie, instanta bârlãdeanã a decis sã instituie ordinul de protectie, obligându-l pe seful de post de la Ciocani sã predea arma superiorilor. Între timp, dosarul penal de amenintare si violentã casnicã s-a clasat, find retrasã plângerea, iar pe rol la Judecãtoria Bârlad a rãmas doar procesul de divort. Violentul politist, chiar si cu familia, are termen de proces în luna iunie.

Caz iesit din comun în familia unui politist cu state vechi, Mihai Arustei, sef de post în comuna Ciocani. Acesta a fost pânã acum doi ani sef de post în comuna Vinderei, iar apoi a fost mutat la Ciocani. Politistul Arustei, dupã ce a plecat de la Vinderei, a ajuns în fata instantei de judecatã, la începutul acestui ani, când s-a certat foarte rãu cu sotia, care a deschis proces de divort în luna februarie. Dupã ce a primit citatie la procesul de divort, politistul s-a enervat rãu si dupã câteva zile de la deschiderea divortului, acesta si-a atacat sotia cu un cutit, iar pe fiica sa de 14 ani, care sãrise în apãrarea mamei a strâns-o de gât si a izbit-o de pereti. Fata a depus plângere la politie pentru violentã domesticã si amenintare, cerând totodatã si ordin de protectie împotriva politistului sot si tatã. Instanta a decis pe 12 martie cã: „Admite cererea pentru emiterea ordinului de protectie formulatã de petentul Parchetul de pe lânga Judecatoria Bârlad în contradictoriu cu intimatul agresor Arustei Mihai, si intimatele victime (…) , respectiv (…). .Emite prezentul Ordin de protectie, prin care, pentru o perioadã de 3 luni, dispune fatã de intimatul agresor Arustei Mihai urmãtoarele : obligã intimatul agresor sã pãstreze distanta de minim 100 m fatã de intimata victimã (…), fatã de domiciliul acesteia si fatã de locul de muncã; obligã intimatul agresor sã pãstreze distanta de minim 100 m fatã de intimata victimã (…) , fatã de domiciliul acesteia si fatã de unitatea de învãtãmânt a acesteia, (…) din mun. Bârlad.”

Politistul apreciat de primari, dar nu si de familie

Am solicitat edililor din Vinderei si Ciocani sã ne spunã ce fel de om este acest politist, care a ajuns de la un simplu proces divort sã fie atât de violent încât sã îsi ameninte sotia si fetita cu cutitul. „Nu stiu ce s-a întâmplat, este un om cu bun simt, asa l-am perceput noi aici. Venea mereu cu sotia si fetita, erau o familie unitã, nu înteleg ce s-a putut întâmpla. E familia lor si nu mã bag, dar sã stiti cã îsi fãcea datoria la post”, a spus primarul Ionut Ghiur, din comuna Vinderei. „Este nou venit la noi, de anul trecut. Nu stiu ce probleme de familie are, eu stiu doar cã aici la post îsi face datoria, este un bun politist. Problemele de familie nu mã privesc”, a spus primarul Gheorghe Cãlin, al comunei Ciocani.

IPJ Vaslui a deschis o anchetã internã, dar dosarul penal s-a clasat

În urma problemelor familiare ale politistului, la IPJ Vaslui s-a deschis o anchetã internã, care a fost suspendatã în momentul deschiderii dosarului penal pentru violentã domesticã si amenintare. „Cum dosarul penal s-a clasat, IPJ Vaslui va continua ancheta internã, urmând a fi dispuse mãsurile legale în consecintã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Politistului Arustei i-a fost de ajuns perioada de trei luni de interzicere a apropierii de familie, deoarece sotia si fiica si-au retras plângerea împotriva lui. În motivarea emiterii ordinului de protectie, judecãtorul bârlãdean a intuit bine cã în trei luni politistul se va calma si va regreta fapta.

“Din probe rezultã faptul cã integritatea  fizicã si psihicã a  intimatelor victime este afectatã de comportamentul agresiv al intimatului agresor, acestea se aflã într-o stare de pericol iminent generat de comportamentul pârâtului care, pe  fondul  unor probleme familiale, exercitã asupra acestora acte de violentã fizicã, verbalã si psihicã. Cu privire la întinderea în timp a acestui ordin, instanta apreciazã, fatã de natura evenimentelor, atitudinea pârâtului, cã o perioadã de 3 luni este suficientã si necesarã pentru a se realiza corijarea atitudinii acestuia si pentru ca acesta sã înteleagã gravitatea faptelor sale si importanta existentei unui climat de liniste în cadrul societãtii, precum si faptul cã integritatea fizicã si psihicã a fiecãrui om trebuie respectatã si protejatã”, au motivat judecãtorii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.