19.8 C
Vaslui
02-oct.-2022

Șeful Vămii Albița a văzut moartea cu ochii: A căzut pe ciment de pe o rampă pentru control marfă!

- Advertisement -
Dan Arhire

NĂPASTĂ… Șeful Vămii Albița, Dan Arhire, a văzut moartea cu ochii sâmbătă, 16 iulie, când, în timp ce se afla la serviciu, a căzut de pe o rampă destinată controlului de marfă. Rampa se afla la o înălțime de aproximativ un metru și jumătate, iar jos era o suprafață de beton, spun martorii. Un pas greșit făcut de Dan Arhire a făcut ca acesta să se prăbușească în gol, lovindu-se destul de serios la cap. Martorii oculari spun că s-au speriat foarte tare și au chemat imediat Ambulanța, gândindu-se la ce-i mai rău, în momentul în care l-au văzut pe bărbat cum a rămas inconștient. A fost preluat de echipajul de pe Ambulanță, iar medicii de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după tomografia computerizată, a dat vestea bună apropiaților, spunând că nu sunt indicate leziuni și, practic, pacientul a scăpat ca prin urechile acului de o tragedie. Primele informații de la fața locului au arătat faptul că în vamă, sâmbătă ar fi fost aduse mai multe utilaje și alte obiecte confiscate de procurorii DIICOT, în urma amplelor percheziții, făcute în cazul fabricii ilegale de țigări, de la Iași.

Echipajul medical care a ajuns cât de repede a putut la fața locului a spus că pacientul a fost găsit în stare de inconștiență. După primele manevre, acesta părea că nu își mai amintește nimic din cele întâmplate, semn că lovitura la cap nu a fost deloc una ușoară. A fost transportat imediat cu o ambulanță de tip B2 și la Spitalul Huși, la CPU. Medicul de gardă de aici l-a investigat, l-a diagnosticat cu hematom occipital și comoție cerebrală și a decis transferul de urgență către SJU Vaslui. Colegii săi au bănuit inițial că Dan Arhire a căzut de sus din cauză că i s-a făcut rău pe fondul căldurii excesive, însă cei care erau în apropiere de locul incidentului au considerat că mai degrabă ar fi vorba despre un pas greșit făcut pe acea rampă.

„O perioadă însă va trebui să fie atent la starea sa de sănătate și să se menajeze”

Medicii Spitalului Județean de Urgență Vaslui l-au evaluat pe șeful Vămii Albița, Dan Arhire, și au venit cu vești bune. Rezultatele tomografiei computerizate nu au indicat leziuni, ceea ce înseamnă că pacientul a avut un adevărat noroc, de vreme ce a căzut de la o înălțime de un metru și jumătate, s-a lovit la cap, însă a scăpat fără traumatisme severe. „O perioadă însă va trebui să fie atent la starea sa de sănătate și să se menajeze, întrucât loviturile la cap nu sunt dintre cele simple și au nevoie de monitorizare cu maximă atenție, chiar și după ce primele analize indică faptul că totul este în regulă”, au spus medicii.

În ziua cu ghinion pentru șeful Vămii, la Albița era adusă „recolta” obținută de procurori în urma perchezițiilor făcute în cazul fabricii ilegale de la Iași

Surse oficiale au confirmat faptul că motivul pentru care șeful Vămii Albița se afla la serviciu sâmbăta trecută are legătură cu cazul fabricii ilegale de țigări de la Iași. S-a spus că tot ceea ce s-a ridicat de la perchezițiile făcute în 5 județe – utilaje, produse, etc – a fost adus la Albița, iar în acel moment de efectua descărcarea. De reamintit că o fabrică ilegală în care se făceau țigări, sub diverse mărci cunoscute, a fost descoperită în județul Iași de procurorii DIICOT și polițiști. Grupul infracțional organizat, care era condus de români și ucraineni, unii dintre aceștia ocupându-se și cu traficul de droguri, a dotat fabrica cu o linie de producție foarte performantă, funcțională încă din anul 2020. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost identificate mai multe linii de producere clandestine de țigarete, cantitatea de 1,5 tone de tutun pregătit pentru prelucrare, 2.319.000 de țigarete fără timbru fiscal de acciză, 10.000 de țigarete vrac, 227 de cutii conținând blanchete (cartoane), 2 cutii cu pulbere de tutun, rezultată din procesul de producție, 123 de bucăți carton din interiorul pachetului, 359 de role hârtie și 364 de bucăți folie transparentă de 12 cm. De asemenea, a fost indisponibilizat un autocamion în care erau transportate țigări contrafăcute, încărcate de la fabrica clandestină din județul Iași, disimulate prin metoda capac, ocazie cu care au fost depistate 480 baxuri a câte 80 cartușe fiecare bax, totalizând astfel un număr de 384.000 pachete țigări, reprezentând 7.680.000 țigarete. De asemenea, a rezultat că unii dintre membrii grupării și-au extins activitatea infracțională pe linia traficului de droguri de risc, la una dintre perchezițiile domiciliare fiind depistată cantitatea de 7,5 kg de canabis. 13 persoane au fost reținute în acest caz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Nu se poate! Fratii nostri ucraineni, care isi apara tara cu dintii, fac fabrici de tigari ilegale si trafic de droguri in Romania? Incredibil, dom’le!! N-are cum, ca ei sunt puri si nevinovati prin definitie! Eu propun sa li se restituie marfa si sa fie declarati „investitori straini” 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.