29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Senatorul PDL de Constanţa, acuzat de implicare în evaziune fiscală

Senatorul PDL de Constanţa, Mircea Banias, este acuzat de implicare în evaziune fiscală. Procurorii susţin că acesta ar fi favorizat o evaziune de 60 de milioane de euro şi că probele îl incriminează direct. Acesta, în schimb, neagă orice legătură cu acest dosar.

Senatorul Mircea Banias spune că trăieşte o poveste absurdă, prin acuzaţiile formulate de procurorii DNA. În opinia lui Banias favorizarea infractorului nu poate fi considerată o infracţiune de corupţie.

Procurorii spun însă altceva. Mircea Banias este învinuit în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa către firma unui om de afaceri libanez Said Baaklini. Achiziţia a condus la o restituire de TVA în valoare de 60 milioane euro.

Procurorul de caz, Gheorghe Bocşan preciza la începutul lunii decembrie că senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias are calitate de „făptuitor”, că „este implicat în aceste infracţiuni” şi că „pe numele său s-au emis mandate de interceptare a convorbirilor telefonice”.

„Există interceptări telefonice la dosarul cauzei din care reiese clar că efectiv s-a pus la cale jefuirea bugetului de stat, chiar acum pe timp de criză, când ne împrumutăm de la FNI pentru relansarea ţării”, a declarat procurorul Gheorghe Bocşan.

În dosar mai sunt cercetaţi Said Baaklini, directorul general al UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, director executiv al aceleiaşi societăţi. Totodată, procurorul Bocşan a declarat – fără a oferi alte detalii – că ramificaţiile în caz ar ajunge până la şeful ANAF, Sorin Blejnar, care ar fi avut o discuţie cu Adrian Preda, pe această temă.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here