Senilatã pentru interventii în caz de urgentã în zonele greu accesibile

De sãptãmâna aceasta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui are în dotare o autospecialã senilatã. Consiliul Judetean a achizitionat utilajul în cadrul proiectului „Îmbunãtãtirea capacitãti si calitãtii sistemului de interventie în situatii de urgentã în conditii de iarnã”.

Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentã va fi dotat începând cu aceastã sãptãmânã cu o autosenilatã cu tractiune 8 X 8, un vehicul specializat destinat interventiilor în zone izolate. Vehiculul poate urca un teren în pantã, poate parcurge terenuri mlãstinoase si nãmeti. Este proiectat pentru evacuarea victimelor, cu acordarea primului ajutor, fiind dotatã cu targã specialã. Senilele îl pot face deplasabil pe zãpadã sau gheatã, cu o capacitate mãritã pentru deplasarea pe teren accidentat. Se poate transforma în vehicul amfibie pentru traversarea apelor. Capacitatea de transport este de maxim sase persoane pe uscat si patru pe apã. Autospeciala este dotatã cu autoturism de tractare si platformã, având si un sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime.

În cadrul proiectului „Îmbunãtãtirea capacitãti si calitãtii sistemului de interventie în situatii de urgentã în conditii de iarnã” au fost achizitionate si trei autofreze de mare capacitate care vor actiona pentru deszãpezirea drumurilor si facilitarea accesului autospecialelor de pompieri, a echipajelor SMURD si de ambulantã la locul intervenetiilor. (Andrei POPESCU)
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ