spot_imgspot_img
12.1 C
Vaslui
25-apr.-2024

Sentintã în cel mai mare dosar de evaziune din judet

- Advertisement -

Astãzi, la Tribunalul Iasi, ar urma sã se dea sentinta în cazul Tascochim Grup SRL Vaslui, cel mai mare dosar de evaziune care s-a înregistrat vreodatã în zona Vasluiului, statul fiind pãgubit cu peste 4 milioane de euro, taxe si accize neplãtite. Inculpatii din dosarul 2682/99/2007 – Ovidiu Sarcã Brad, Emanuela Tascu, Francisc Tiberiu Cristodorescu si Paul Eugeniu Rãdulescu – vor afla ce sentinte vor primi în acest stufos dosar de coruptie, care se tãrãgãneazã de patru ani de zile, fãrã a se ajunge la o solutie.

Judecãtorii Tribunalului Iasi vor trebui sã dea, astãzi, sentinte cu închisoarea pentru capii afacerii Tascochim Grup, însã nu se stie dacã se va întâmpla acest lucru. De patru ani, dosarul Tascochim a fost purtat prin instante, în timp ce persoanele responsabile au fost judecate în libertate, cum numai în România se poate. Peste 4 milioane de euro este evaziunea produsã la buget de cãtre firma Tascochim. În vara anului 2005, Sorin Crivãt, un oficial de la Ministerul Economiei, care a murit în puscãrie pe durata judecãrii dosarului, a ajuns la Iasi, pentru a-l sustine pe nasul sãu, Tiberiu Cristodorescu. Aici s-ar fi pus la cale o mega-afacere cu uleiuri minerale neaccizate, printre cei implicati numãrându-se un afacerist controversat din zona Brasovului, Ovidiu Sarcã Brad. Acesta avea mai multe dosare de urmãrire penalã, în cazul unor afaceri cu produse petroliere în judetul Olt. Sarcã, se pare, ar fi contactat-o pe Emanuela Tascu, fostã functionarã la societatea Cãi Ferate-Grup Colas SA, propunându-i sã preia functia de administrator la o firmã cu obiect de activitate comercializarea uleiurilor minerale. Tot Sarcã este cel care a contactat mai multe personaje din lumea interlopã ieseanã, printre care si Francisc Tiberiu Cristodorescu. Capii retelei, cu Tascu pusã de fatadã în fruntea Tascochim Grup SRL Vaslui, au dezvoltat o retea prin care au gãurit bugetul de stat cu peste 4 milioane de euro.

DGFP Vaslui a aprobat cu ochii închisi întreaga afacere

Cu autorizatiile de utilizatori finali eliberate de DGFP Vaslui, Serviciul Monopol, afaceristii de la Tascochim Grup s-au prezentat la rafinãrii, unde au solicitat combustibili de categorie inferioarã, acestia urmând sã fie prelucrati într-o bazã din Gãneasa, judetul Olt. Locatia de la Gãneasa fusese folositã, o perioadã mai mare de timp, pentru afacerile evazioniste ale clanului Sarcã. Combustibilii inferiori achizitionati din rafinãrii nici nu mai ajungeau la Gãneasa, ci erau vânduti la statii de comercializare a produselor petroliere din întreaga tarã, sub formã de benzinã si motorinã. Banii, potrivit anchetatorilor DNA, se întorceau la capii retelei, care ar fi lucrat nestingheriti, dacã nu ar fi fost stopati de comisarul-sef al Gãrzii Financiare Vaslui, Vasile Langa. La începutul anului 2006, Langa a ordonat o verificare într-un caz de comercializare a produselor petroliere în care era implicatã o firmã din judet. Asa s-a descoperit cã firma Tascochim Grup primise, pentru ultimele douã luni din 2005 si întreg anul 2006, autorizatii de comercializare a 18.550 de tone de uleiuri minerale, cea mai mare cantitate aprobatã vreodatã unui agent economic din judetul Vaslui. În perioada 24 noiembrie 2005-23 martie 2006, Tascochim s-a aprovizionat cu 2.260 de tone uleiuri minerale neaccizate, care au fost vândute drept combustibili la diverse statii de carburanti. Pentru a masca faptul cã face evaziune fiscalã pe scarã largã, firma a emis facturi fiscale din care rezulta cã a vândut degresant tip P cãtre 13 firme din tarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.