spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

Senzational: Marin a ramas fara popor!

- Advertisement -

DE RÂSUL LUMII Astãzi, la Vaslui, organizatia judeteanã Partidul Poporului-Dan Diaconescu ia o decizie „senzationalã”. Abia venit în PPDD, dupã ce liberalii i-au dat cu flit, Dumitru Marin, micul mogul din presa judetului, va fi exclus de oamenii lui Viorel Istrate, pe motiv cã nu si-a realizat sarcinile de partid si cã ar afecta imaginea partidului prin actiunile sale nesãbuite. Alãturi de Marin, din Partidul Poporului pleacã un alt personaj controversat, Gabriel Huides. Astfel, la numai o lunã de la primirea în partidul lui Diaconescu, Marin este nevoit sã-si caute alt partid, mai ales cã PP nu l-a trecut pe nicio listã de consilieri locali. Conform unor surse demne de încredere, aflând cã va fi dat afarã din partid, Dumitru Marin l-a înjurat pe liderul judetean al PP-DD, care i-a comunicat, ironic, cã la alegerile locale va fi „pe lista lui Huides”. În iunie 2008, fostul candidat la Primãria Vaslui, Dumitru Marin a fost dat afarã din PNL, fiind acuzat de faptul cã nu a respectat statutul formatiunii si deciziile la nivel judetean ale conducerii. A dat în judecatã conducerea PNL, proces pe care l-a câstigat ulterior, mai ales cã fusese dat afarã si din postul de consilier judetean. Acum, toatã lumea se întreabã dacã va da în judecatã si Partidul Poporului, însã sunt putine sanse de câstig în acest caz. În 2008, doar 3% dintre vasluieni l-au votat pe Marin.

Acum patru ani, Marin a fost dat afarã din PNL, dupã rezultatele catastrofale pentru organizatia liberalã. „Dumitru Marin a adus grave prejudicii de imagine partidului prin prestatia sa din timpul campaniei si, totodatã, a obtinut un rezultat foarte slab la alegerile locale”, au anuntat, la momentul excluderii, liderii liberali. Marin a fost exclus si din Consiliul Judetean, s-a judecat cu liberalii si a câstigat. În timp, acesta a fãcut notã discordantã cu membrii PNL din Consiliul Judetean, care au refuzat sã-i mai dea vreo functie la alegerile din iunie 2012. Nemultumit, a fugit la Partidul Poporului, unde a crezut cã va prosti pe toatã lumea cu titlurile sale academice „fãrã numãr”. Conducerea PP-DD si-a dat repede seama de „abilitãtile” lui Marin si a refuzat sã-l treacã pe vreo listã, ceea ce i-a provocat acestuia un acces de furie. Conform unor surse din interiorul PP, Marin l-a sunat pe liderul judetean, Viorel Istrate, dupã ce a aflat cã nu este pe nicio listã. „Bãi Istrate, în p…a m…ii, pe ce listã m-ai trecut si pe mine?”, ar fi urlat Marin, în plinã crizã. „Dom’ profesor, sunteti pe lista lui Huides”. „Te bag în p…a m…ii de infractor!”, ar fi strigat moguletul Marin, nervos la culme. Pentru a demonstra cã nu glumesc atunci când este vorba de decizii importante, astãzi, cei din PP-DD au pe ordinea de zi excluderea lui Marin din partid. Alãturi de Marin, pleacã de la Partidul Poporului si Gabriel Huides, cel care a detinut postul de prim-vicepresedinte, din care a demisionat de bunã voie, mergând la Bucuresti. Huides, cu tupeul caracteristic, continuã sã sfideze conducerea PP si anuntã candidatii acestui partid cã pot sã facã fotografiile pentru afise la el, contra unor sume de bani deloc de neglijat!

Dumitru Marin si ideile sale nebunesti

„Vasluiul trebuie sã se schimbe, bãga-te-ai în…!” Cu aceastã exprimare de baltã, Dumitru Marin a intrat definitiv în constiinta alegãtorilor din Vaslui, acum patru ani, când dãdea cu bâta în baltã în numele PNL. Prima sa idee de campanie, în 2008, a fost construirea unui WC în centrul orasului, pentru ca pensionarii sã aibã unde sã-si poatã face nevoile în liniste. Lansat în televiziune dupã 1990, Dumitru Marin a avut tot felul de încercãri de a se impune în administratia localã. Ani de-a rândul, a fost consilier judetean, cu cele mai multe obiectii la votarea proiectelor de hotãrâri. I se spunea „Gicã-Contra”, la un moment dat, dar lucrul acesta nu l-a deranjat prea tare. Cu câteva zile înainte de declansarea campaniei electorale la locale, în 2008, a surprins pe toatã lumea, dupã ce a ajuns în PNL, pe filiera Actiunii Populare. La propunerea lui Cristian David, pe atunci ministru de Interne, a fost propus candidat al Partidului National Liberal pentru functia de primar. În aprilie, odatã cu apropierea alegerilor locale, pulsul politic al lui Marin a luat-o din nou razna. Dumitru Marin a „penetrat” partidul lui Dan Diaconescu, în ideea de a-si gãsi un loc în fatã dupã viitoarele alegeri. „Da, dl. Marin a semnat o adeziune la partidul nostru. Deocamdatã, este simplu membru, vom vedea ce functie îi vom da, depinde de activitatea sa politicã”, spunea presedintele PP-DD, Viorel Istrate, în aprilie a.c. Interesant este cã, tot în aprilie, la PP a vrut sã intre un alt personaj controversat, Ion Vrânceanu, care a fost si el aruncat afarã din partid.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

32 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.