21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Serghei Lavrov anunţă o nouă ordine mondială „multipolară, justă şi democrată” în parteneriat cu China

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri o lume „multipolară, justă şi democratică” în parteneriat cu China, în timpul vizitei sale în această ţară. Este prima oară de la începerea războiului în Ucraina când ministrul merge pe teritoriul chinez.

„Trăim o etapă foarte serioasă în istoria relaţiilor internaţionale”, a declarat şeful diplomaţiei de la Kremlin, la începutul unei întrevederi bilaterale cu omologul său chinez, Wang Yi, în provincia Anhui din estul Chinei.

„Sunt convins că la finalul acestei etape situaţia internaţională va fi net mai clară şi că noi, împreună cu dvs. şi cu partenerii noştri, ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, justă, democratică”, i-a spus el ministrului chinez. De asemenea, Wang Yi a precizat că relaţia dintre China şi Rusia a trecut „testul turbulenţelor internaţionale” şi continuă să se dezvolte ferm, scrie Agerpres. Într-un comunicat de presă transmis de Ministerul de Externe rus şi citat de agenţia Interfax se menţionează că, la întâlnirea celor doi oficiali, Rusia şi China au convenit să îşi consolideze cooperarea, în contextul a ceea ce Moscova numeşte „condiţii internaţionale dificile”.

Citeste mai mult: adev.ro/r9jyzd

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here