23.7 C
Vaslui
28-iun.-2022

Serviciile secrete ale SUA în alertă: ultima rachetă lansată de Coreea de Nord a avut o traiectorie „ciudată”

Serviciile secrete americane încearcă să afle dacă o rachetă balistică lansată zilele trecute de Coreea de Nord reprezintă un model nou care are caracteristici noi, pe care experţii militari nu le-au mai întâlnit până în prezent în cazul testelor Phenianului, informează CNN, care citează trei oficiali din administraţia americană.

Coreea de Nord a lansat miercuri trei rachete spre Marea Japoniei, la câteva ore după plecarea din regiune a presedintelui SUA, Joe Biden.

Una dintre aceste rachete a avut „o traiectorie ciudată”, au declarat, sub protectia anonimatului, oficiali americani pentru CNN. Mai exact, traiectoria rachetei a executat un „dublu arc”: racheta a urcat şi a coborât de doua ori, succesiv.

Cea de-a doua fază a traiectoriei, descrisă prin acest „dublu arc” ar putea sugera existenţa unui vehicul de reintrare în atmosferă desprins din racheta principală şi ar sugera capacitatea Coreei de Nord de a avea în arsenal astfel de arme…https://www.digi24.ro/stiri/externe/serviciile-secrete-ale-sua-in-alerta-ultima-racheta-lansata-de-coreea-de-nord-a-avut-o-traiectorie-ciudata-1955483

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here