Sesiune specială pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a

MĂSURI… Elevii de clasa a VIII-a care se vor infecta în preajma Evaluării Naționale vor putea participa la o sesiune specială

A DOUA ȘANSĂ… Elevii vasluieni care trebuie să dea anul acesta examenul de Evaluare Națională și sunt infectați cu COVID sau sunt în carantină la momentul examinării nu au motive de îngrijorare legate de pierderea examenului. Pentru cei aflați în aceste situații, Ministerul Educației a pregătit o sesiune specială. Un ordin de ministru care să ateste acest lucru va apărea zilele următoare. “Este absolut obligatorie o sesiune specială după prima și asta nu neapărat pentru copiii din localitățile în carantină, ci și pentru copiii care, în perioada examenelor, sunt infectați cu Covid. Ne imaginăm că pentru un copil de nota 10 care nu se poate prezenta la examen șansele de reușită pe traseul educațional pe care și l-a propus sunt aproape nule”, a afirmat Sorin Ion.

Evaluarea Națională de anul acesta va avea o sesiune specială. La aceasta pot participa atât copiii din localitățile carantinate, cât și cei care au fost infectați cu COVID în timpul primei sesiuni de examinare. Secretarul de Stat, Sorin Ion, afirmă că această modificare este “aproape oficială”, asta deoarece ordinul de ministru va apărea în zilele următoare:”E aproape oficial, în sensul că, în următoarele zile, va apărea și ordinul de ministru privind calendarul evaluării naționale, pentru că este absolut obligatorie o sesiune specială după prima și asta nu neaparat pentru copiii din localitățile în carantină, ci și pentru copiii care, în perioada examenelor, sunt infectați cu Covid. Ne imaginăm că pentru un copil de nota 10 care nu se poate prezenta la examen șansele de reușită pe traseul educațional pe care și l-a propus sunt aproape nule”, a afirmat Sorin Ion, conform Agerpres. În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, nu este luată în calcul o sesiune specială. Motivul este acela că, pentru acest examen există deja, în mod tradițional, două sesiuni, mai exact una de vară și una de toamnă. O decizie similară a fost luată și în cursul anului trecut, pentru ca elevii bolnavi  de COVID sau carantinați să nu piardă nici examenul de Evaluare Națională, nici admiterea la liceu. Înscrierile pentru prima sesiune a Evaluării Naționale vor avea loc între 7-11 iunie. Probele se vor desfășura în intervalul 22 iunie-25 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie, după soluționarea contestațiilor.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ