27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Sezon deschis la bâte și săbii în cluburile vasluiene după ridicarea restricțiilor

SCANDAL… În altercație ar fi fost implicate două grupări, una venită tocmai de la Murgeni, compusă din aproximativ 10 persoane, iar cealaltă, din oraș.

VĂ ERA DOR?… Cluburile și discotecile au fost redeschise, iar incidentele au apărut precum ciupercile după ploaie, imediat după ce România a renunțat la starea de alertă și implicit la restricțiile impuse de pandemie. Weekend-ul trecut a fost unul foarte solicitant pentru jandarmii și polițiștii vasluieni, care ușor-ușor încep să se reobișnuiască cu normalitatea de dinaintea pandemiei, atunci când petrecerile se terminau cu bătăi și persoane duse ori la spital, ori la secție. Potrivit martorilor, un incident deosebit de grav, în care s-ar fi folosit inclusiv arme albe, ar fi avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un club din municipiul Vaslui. Sursele noastre spun că în altercație ar fi fost implicate două grupări, una venită tocmai de la Murgeni, compusă din aproximativ 10 persoane, iar cealaltă, din oraș. Scandalul a început după ce una dintre fetele băieților de oraș ar fi fost lovită cu palma peste fund de unul dintre tinerii din Murgeni. Imediat, în local au început îmbrâncelile, amenințările și înjurăturile, iar spectacolul a continuat jos, în parcare, unde murgenenii ar fi apelat și la două săbii pentru a-și intimida adversarii. Sâmbătă noaptea, într-un alt club din oraș, un scandal asemănător ar fi avut loc, de data asta între mai mulți tineri din comuna Bogdănești și personalul localului respectiv. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui ne-a confirmat că în urma incidenteler de la sfârșitul săptămânii trecute au fost întocmite mai multe dosare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Restricțiile s-au topit ca zăpada, iar oamenii au răsărit pe străzi ca ghioceii. Imediat ce au fost ridicate toate restricțiile, Vasluiul a revenit la normalitate, inclusiv prin localurile care au pregătit programe generoase pentru a-i ajuta pe vasluieni să revină mai repede la obiceiurile anterioare crizei sanitare. Cafenelele, cluburile și barurile au fost repopulate, ca în vremurile bune. Nu mai puțin aglomerate au fost și nopțile din weekend când tinerii nu au ezitat să-și dezmorțească mușchii amorțiți de pandemie. Cluburile s-au transformat în adevărate furnicare, profitând și de faptul că în mediul rural majoritatea discotecilor sunt încă închise.

Prima ciocnire, între vasluieni și “samuraii” din Murgeni

În municipiul Vaslui, obiceiurile anterioare crizei sanitare aduceau nu doar distracție, ci și câte o bătaie zdravănă la sfârșit de săptămână. Aceste “tradiții” nu au dispărut, după cum ne-au povestit câțiva tineri din oraș, care vineri noaptea au ieșit să se distreze într-un club din centrul Vasluiului. Aceștia au fost martorii unei altercații între mai mulți bărbați din Vaslui și aproximativ 10 tineri din Murgeni. “Scandalul a început de la o fată. Unul dintre băieții de la Murgeni a dat peste ea, apoi a plesnit-o peste fund. Imediat au început îmbrâncelile în club, amenințările. Vasluienii erau 5, băieții din Murgeni, de două ori mai mulți. Au coborât jos cu toții, în parcarea din fața clubului, unde cei de la Murgeni au mers la mașini, de unde au scos două săbii și o bâtă. Armele au fost folosite mai mult la intimidare, nu s-a tăiat nimeni, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor medicale”, ne-au declarat martorii incidentului. Potrivit acestora, apele s-au mai liniștit după ce la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Poliției și Jandarmeriei Vaslui.

Alt club, altă bătaie

La câteva ore după incidentul dintre vasluieni și murgeneni, un alt scandal a izbucnit, într-un alt local din centrul orașului. De data aceasta, protagoniști au fost mai mulți tineri din comunele Pușcași și Bogdănești, care au avut ceva de împărțit între ei, dar și cu personalul și agenții de pază din localul respectiv. Scandalagii au spart mai multe sticle, iar cu cioburile s-ar fi amenințat unii pe alții că se taie. Și în acest caz a fost nevoie de intervenția oamenilor legii, ca situația să nu degenereze.

Poliția și Jandarmeria confirmă doar incidentul de sâmbătă

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui ne-a declarat că echipajele de poliție nu au fost solicitate la niciun incident în noaptea de vineri, deși martorii spun că au văzut două autospeciale de poliție si o dubă a Jandarmeriei intervenind la locul faptei. Potrivit lui Bogdan Gheorghiță, probleme au fost doar în noaptea de sâmbătă spre duminică. “Duminică, 27 martie, o tânără de 19 ani a depus plângere împotriva unei alte persoane despre care a spus că a lovit-o și a amenințat-o. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și amenințare. Tot duminică dimineața, în jurul orei 4:00, ar fi avut loc o altercație în fața clubului respectiv, un tânăr de 20 de ani acuzând că a fost lovit de un alt bărbat. Și în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. foarte prost articol!
    NU LE MAI FACEȚI RECLAMĂ
    clanul ciorilor, afganilor și sirienilor, musafirii de lux ai regimului socialist marxist anti-european al lui Merkel și a Bruxell-ului. nu se vor integra niciodată, nu vor de fapt, accesul lor liber în spațiul UE este o aberație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here