spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Sfântul Dimitrie cel Nou: Vezi aici imagini de la pelerinajul prin faţa celor trei racle

- Advertisement -

Credincioşii se mai pot închina la Lemnul Sfintei Cruci până vineri la ora 13,00, aproximativ 120.000 de pelerini din toate colţurile ţării trecând prin faţa celor trei racle până joi, cu o zi înainte de sfârşitul pelerinajului.

Sfântul Dimitrie cel Nou: Pelerinajul prin faţa celor trei racle (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)


Vineri, la ora 13.00, în Reşedinţa patriarhală va avea loc un scurt moment liturgic, la plecarea delegaţiei cu Lemnul Sfintei Cruci spre Tesalonic, încheindu-se astfel sărbătorile dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica.

Până joi, conform statisticilor, la moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, precum şi la Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci s-au închinat aproximativ 120.000 de pelerini, numărul credincioşilor care trec pe la sfintele moaşte într-o oră fiind în jur de 700.

Sărbătorile de la Catedrala Patriarhală au fost deschise în urmă cu o săptămână, de o delegaţie din Grecia condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Pavlos, Mitropolit de Drama, care a adus Lemnul Sfintei Cruci.

Alt moment important a fost sosirea în Bucureşti a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ecumenice, Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului. Sanctitatea Sa a oficiat Sfânta Liturghie de ziua Sfântului Dimitrie cel Nou împreună cu Patriarhul Daniel. Miercuri seară, în Paraclisul Ambasadei Greciei, cunoscut şi ca Biserica Greacă din Bucureşti, a fost oficiată, în prezenţa Sanctităţii Sale, slujba Vecerniei.

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului Noua Romă şi Patriarh Ecumenic, a participat, joi, împreună cu PF Daniel, la şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pe durata sărbătorilor, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit saloanele pentru audienţe „Axios” şi „Dignitas” din Palatul Patriarhiei, care vor fi destinate primirii oficialităţilor, precum şi atelierul de croitorie pentru haine şi veşminte bisericeşti al Arhiepiscopiei Bucureştilor – „Reverenda”, curăţătoria ecologică de veşminte bisericeşti „Bob de rouă” şi magazinul de cărţi, obiecte şi veşminte „Ornate bisericeşti”.


mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.