Sfârsit de an încununat de succese la Husi

FESTIV! Mai harnici ca niciodatã, alesilor Husului nu le-a luat nicio orã sã dea… gata în jur de 35 de proiecte de pe ordinea de zi. În ciuda ritmului alert, s-au luat decizii importante, precum predarea serviciului de alimentare cu apã si canalizare a Husului cãtre Aquavas Vaslui, dar si stabilirea valorilor taxelor locale, pe 2011.

Executivul local a vrut sã dea o notã festivã ultimei sedinte de CL si de aceea si-a asteptat, asearã, colegii consilieri cu masa încãrcatã cu piscoturi si sticle de sampanie. Sub impresia apropiatelor sãrbãtori, nmeni nu s-a mai certat în sedintã, cu atât mai mult cu cât Liviu Iacob, adesea responsabil cu “animarea” întrunirilor CL, a lipsit. Toatã lumea a votat “pentru”, atât la taxele locale pe 2011, rãmase aceleasi ca si în anul precedent, la organigrama si statul de functii ale spitalului municipal, dar si la proiectul de hotãrâre privind predarea serviciului de alimentare a apei si canalizare, apartinând orasului, cãtre ADIUPSAAC din municipiile Vaslui, Bârlad, Husi si orasul Negresti, în vederea semnãrii contractului de delegare a serviciului cu operatorul regional SC Aquavas.

2011 ar putea aduce la Husi 200 de noi locuri de muncã!

INVESTITII Au mai fost douã proiecte de hotãrâre, privind emiterea unor avize de principiu, în vederea concesionãrii a 10 hectare de teren, în zona industrialã a orasului, pe marginea cãrora primarul Ioan Ciupilan a fãcut un comentariul foarte interesant: “Am propus acum emiterea unor avize pentru acesti doi investitori, pentru ca oamenii sã stie cum sã procedeze mai departe. Dacã, asa cum s-a prezentat ideea, se va reusi construirea unor fabrici pe aceste suprafete, în Husi se vor crea în jur de 200 de noi locuri de muncã. Vom avea un parc industrial de 10 hectare si, pãrerea mea este cã ar fi cel mai bun lucru posibil, în actualul context al crizei locurilor de muncã”, a precizat alesul.

“Am lucrat bine si poate de asta toti se mirã cã la Husi se poate”

Discursul de final al primarului a fost unul sensibil, care a început cu multumiri, dar si cu… scuze. “Vreau sã vã multumesc, domnilor consilieri, pentru modul în care am lucrat, chiar sã îmi cer scuze pentru cã v-am mai chemat de acasã la sedinte extraordinare, dar ati fost cooperanti si asta a contat cel mai mult. Am lucrat bine si poate de asta toti se mirã cã la Husi, se poate. Dacã si cei de la judet ar fi lucrat, în toti acesti 20 de ani, asa cum am lucrat noi, atunci judetul nu mai era considerat acum “cel mai sãrac din tarã”. De aceea vã multumesc si vã urez la toti Sãrbãtori Fericite”.
7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ