-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Sfârsit tragic pentru douã femei: de la bisericã, direct sub rotile unei masini

- Advertisement -

DUMINICA NEAGRÃ

IMPACT FATAL… Un grav accident de circulatie s-a produs duminicã, în localitatea Moara Domneascã, comuna Vãleni, unde o masinã scãpatã de sub control a spulberat douã femei care circulau pe marginea DN 24. Victimele, care se întorceau de la bisericã, nu au mai avut nicio sansã în urma impactului, suferind rãni incompatibile cu viata. Unii martori spun cã soferul autoturismului circula cu vitezã foarte mare prin sat si ar fi adormit la volan, ipotezã sustinutã si de faptul cã la fata locului nu s-au gãsit urme de frânare. Cele douã femei obisnuiau ca în fiecare duminicã sã meargã la biserica din Muntenii de Sus, pentru cã era mai aproape, dar ieri s-au rãzgândit si au mers la Vãleni pentru a vedea biserica cea nouã, construitã lângã terenul de fotbal. La întoarcere, acestea s-au despãrtit de grupul de enoriase, care era mult mai numeros, pentru a lua pâine de la magazin. La câteva sute de metri distantã dupã ce au iesit din magazin, în timp ce se deplasau regulamentar, pe acostamentul drumului, cele douã femei au fost lovite în plin de masinã, care apoi s-a oprit în gardul unei locuinte. Soferul a avut nevoie de interventia jandarmilor pentru a nu fi linsat de rudele celor douã femei, care zãceau sub rotile autoturismului.

Pe lângã jandarmi, la locului accidentului au fost alocate mai multe echipaje medicale, care nu au mai putut face nimic pentru cele douã femei. Rãnile au fost atât de grave, încât victimele au murit pe loc. „Detasamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale (douã autospeciale pentru descarcerare, o ambulantã SMURD tip C1 si o ambulantã SMURD tip B2) si echipaje specializate, pentru descarcerarea unei persoane si asigurarea mãsurilor PSI, ca urmare a unui accident rutier produs pe DN24, în localitatea Moara Domneascã, comuna Vãleni. În accident au fost implicate un autoturism si trei persoane. La sosirea echipajelor de interventie, au fost gãsite douã victime, una dintre acestea fiind încarceratã. Ambele victime, douã femei cu vârste de 64 respectiv 71 ani, aveau leziuni incompatibile cu viata.
Cea de-a treia persoanã implicatã în accident, conducãtorul auto (bãrbat în vârstã de 45 ani), nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Concomitent cu operatiunea de descarcerare, pompierii militari au asigurat si mãsurile PSI specifice în astfel misiuni”, a declarat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Fãrã urme de frânã: se iau în calcul douã variante

Soferul vinovat ar fi declarat în fata politistilor de la Rutierã cã accidentul s-a produs pe fondul oboselii, acesta adormind la volan în timp ce gonea prin localitate. Unii martori spun însã cã bãrbatul se uita pe telefon în momentul când a pãtruns pe contrasens si le-a lovit mortal pe cele douã femei. Informatia asta a ajuns si la urechile rudelor victimelor, care mai aveau putin si îl linsau pe soferul neatent. Cert este un singur lucru: la fata locului, politistii nu au gãsit nicio urmã de frânã. Acestia au întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã. „Duminicã, 24.07.2022, ora 12.03, am fost sesizati, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul cã, în localitatea Moara Domneascã, comuna Vãleni, pe drumul national DN 24, un autoturism ar fi acrosat douã femei, care se deplasau în calitare de pietoni, dupã care a pãrãsit partea carosabilã. În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul celor douã femei, în vârstã de 64, respectiv 71 de ani, ambele din Moara Domneascã. Conducãtorul autoturismului, bãrbat în vârstã de 44 de ani din comuna Tãcuta, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauzã, a fost deschis dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ucidere din culpã, urmând a fi efectuate cercetãri pentru stabilirea împrejurãrilor în care s-a produs evenimentul rutier” a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Toți comentează ca doar cei în vârstă,peste 60 ani,sau cu diferite afecțiuni medicale produc accidente.Daca un ziarist,ar solicita evidenta statistica de la Institutul Național de Statistica rezultatul ar fi în defavoarea tinerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.