2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Si-a câstigat postul în instantã!

- Advertisement -

Revenirea comisarului Cernat la conducerea Politiei de Frontierã Vaslui!

LA LOC, COMANDA! Mutare spectaculoasã la vârful Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã (STPF) Vaslui! De câteva zile, comisarul Vasile Cernat a revenit în pozitia de sef al STPF Vaslui, dupã ce a câstigat în instantã functia din care, cu scandal, a fost destituit, în noiembrie 2010. La momentul destituirii, Cernat era adjunct al Inspectoratului Vaslui, însã, din cauza reorganizãrii ulterioare ( Inspectoratul Politiei de Frontierã Vaslui a devenit Serviciu Teritorial), functia echivalentã, conform hotãrârii instantei, este cea de sef al STPF Vaslui.

Lupta lui Cernat, desfãsuratã în sala de judecatã, nu s-a dovedit în zadar, desi i-a luat patru ani pentru a contracara dispozitia IGPFR prin care acesta era înlãturat de la conducerea Inspectoratului de atunci, de la nivelul judetului Vaslui. Acesta a câstigat si o serie de drepturi salariale, de care a fost privat de la momentul în care a fost destituit, pânã la momentul repunerii în functie. Pe 20 iunie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de IGPF fatã de hotãrârea anterioarã, care îl avantaja pe Cernat, acesta câstigând, definitiv si irevocabil, procesul. “În data de 26 august 2014, comisarul Vasile Cernat a fost repus în functia de sef al STPF Vaslui, ca urmare a hotãrârii instantei de judecatã”, a confirmat inspectorul principal de politie, Denis Mihaela Lazãr.

Cernat sustinea cã destituirea sa s-a fãcut din cauza “deranjului” fãcut colegilor tentati de contrabandã!

Fãrã îndoialã, unii nu se bucurã de revenirea lui Cernat la conducerea Politiei de Frontierã Vaslui si multi nici nu sperau în succesul în justitie al acestuia. De reamintit cã, îndatã dupã ce a fost demis, pe motive ce tineau, conform declaratiilor oficiale, de managementul defectuos si de neîndeplinirea unor atributii de serviciu, Vasile Cernat a contestat public dispozitia de demitere, fãcând precizãri publice acuzatoare la adresa unor colegi cãrora acesta, se pare, le-ar fi împiedicat activitãtile de contrabandã cu tigãri. “Lucrurile nu stau chiar asa cum par. Dacã înainte, se tãia capul si apoi se judeca, acum, constat cã sentinta se dã înainte de a fi judecat. Eu nu mã duc sã mã internez ca sã fac zile de spitalizare, cum se zvoneste, nu doresc sã mã pensionez. Eu sunt de la vârsta de 14 ani în sistem, am fãcut liceul militar, am fãcut scoalã militarã, academie, nu doresc sã pãrãsesc acest sistem, pentru cã asa vor unii. Sunt hotãrât sã merg pânã în pânzele albe, pentru cã nu consider cã am gresit. Dacã am sã îmi reprosez ceva, este cã am prevenit prea mult oamenii care au gresit. Eu nu am putut sã-i las sã moarã pe mâna lor, i-am tras de mânecã pentru cã am crezut cã asa e bine. Demiterea mea nu cred cã este întâmplãtoare si nu pot sã nu o leg de actiunile desfãsurate pe linia contrabandei de tigãri. Atunci, am deranjat multi politisti care fãceau contrabandã cu tigãri din duty-free-urile de la Albita. Le-am stricat afacerile si se pare cã am deranjat. Dar nu-i nimic, ce nu te omoarã, te întãreste”, spunea Vasile Cernat, la scurt timp de la destituirea sa.

Sase ofiteri, între care si Ionel Lascu, au fost cercetati disciplinar în 2010!

De reamintit cã, la 1 noiembrie 2010, comisarul-sef Vasile Cernat a fost eliberat din functie pentru management defectuos si neîndeplinirea anumitor atributii de serviciu. Timp de câteva sãptãmâni, Corpul de Control al IGPFR a verificat activitatea ofiterilor cu functii de conducere din cadrul IJPF Vaslui. Ca urmare a deficientelor constatate, sase ofiteri au fost anchetati disciplinar. În atentia Consiliului Superior de Disciplinã au intrat atunci, pe lângã comisarul sef Vasile Cernat, si comisarul sef Aurel Bejan, seful Sectorului Politiei de Frontierã (SPF) Husi, adjunctul acestuia, comisarul Liviu Ghetãu, seful SPF Berezeni, comisarul sef Ionel Lascu si adjunctul acestuia, subcomisarul Gheorghe Pãsoiu, precum si comisarul sef Constantin Nechita, seful Biroului Supravegherea si Controlul Trecerii de Frontierã, din cadrul IJPF Vaslui. Cu exceptia sefului SPF Husi, care s-a ales cu o atentionare, ceilalti au primit mustrãri scrise. Ei au pierdut salariile de merit, iar participarea la concursuri pentru ocuparea de functii de conducere în urmãtorii cinci ani le-a fost interzisã. La conducerea IPF Vaslui, în 2010, se afla comisarul sef Valeriu Bodoga.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.