spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Si-a dat foc pentru cã nu avea ce sã dea de mâncare copilului

- Advertisement -

DISPERARE Sãrãcia l-a împins în prãpastie pe un bãrbat de 31 de ani din Vaslui. Omul si-a dat foc, disperat cã nu mai are bani pentru fetita lui de 9 ani. Vecinii l-au vãzut si i-au sãrit in ajutor, iar acum bãrbatul se zbate intre viata si moarte, pe un pat de spital. Pacientul este internat în stare foarte gravã la Spitalul de Urgente din Iasi. Are arsuri de gradele III si IV pe 80 la sutã din suprafata corpului. A fost operat, iar acum este în Terapie Intensivã. Medicii sunt foarte rezervati în privinta sanselor lui de supravietuire. De doi ani ani bãrbatul a fost pãrãsit de nevastã, care a plecat la Bucuresti cu doi dintre cei trei copii pe care îi au.

Scene de groazã acum douã seri pe un drum din localitatea Putul Olarului din comuna Ibãnesti. Un bãrbat s-a stropit cu motorinã, a aprins chibritul si, pânã sã se dezmeticeascã sãtenii aflati în acel moment în zonã, si-a dat foc. Îngroziti, oamenii au aruncat repede o gãleatã de apã pe el, au stins flãcãrile si l-au acoperit cu o pãturã. Au chemat în ajutor medicii de la Ambulantã, dar si Politia. “La 112 am fost sesizati despre faptul cã un bãrbat 31 ani s-a stropit cu motorinã si si-a dat foc. Imediat la fata locului au ajuns politistii de la Postul de Politie Ibãnesti care l-au gãsit constient, însã acesta a refuzat sã dea detalii cu privire la motivele care l-au determinat sã facã acest gest. În sprijinul lui au sãrit sãtenii care l-au stropit cu apã si l-au acoperit cu o pãturã pânã la sosirea ambulantei”, a spus insp. Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Medicii de la Bârlad au decis cã starea bãrbatului impune îngrijirea într-o clinicã de specialitate din Iasi. Cu trupul plin de rãni, tânãrul a fost transferat imediat la Iasi, la Spitalul de Urgente. Cadrele medicale s-au îngrozit când l-au vãzut pe pacient. “A ajuns în stare foarte gravã, cu arsuri pe 80 la sutã din suprafata corpului, dintre care 60 la sutã sunt de gradul IV. Era în stare foarte gravã. Pe extremitatea cefalicã prezintã arsuri gradul IV, în totalitate. A fost resuscitat în UPU si apoi a fost preluat de echipa de la Chirurgie Plasticã”, a spus dr Paul Sârbu, directorul medical al Spitalului de Urgente Iasi.

Tânãrul s-a speriat la gândul cã nu mai are ce pune pe masã copilului

Iulian Filip si copila de nouã ani, locuiau la pãrintii sãi. Bãrbatul muncea cu ziua si asa îsi câstiga existenta. Oamenii din sat îl stiu drept o persoanã linistitã, care nu a creat probleme în sat. Singurii bani pe care conta erau alocatia de stat a fetei si alocatia complementarã pe care a primit-o pânã în decembrie. E vorba de 50 de lei, potrivit evidentelor Agentiei de Prestatii Sociale Vaslui. De la 1 ianuarie, formula de acordare a acestor bani s-a schimbat, iar potentialii beneficiari trebuie sã depunã un dosar la primãrii, în care sã declare pe propria rãspundere ce bunuri detin, urmând ca primãriile sã le transmitã Agentiei de Prestatii Sociale în vederea efectuãrii plãtilor. Pentru cã actiunea de depunere a acestor dosare s-a întârziat, banii vor ajunge la beneficiari abia luna viitoare. Se pare cã Iulian Stirbu nu a stiut acest lucru si a recurs la un gest extrem, dornic sã atragã atentia asupra nefericirii sale. I-a spus mamei sale cã nu poate sã trãiascã asa, fãrã bani cu care sã-i cumpere fetitei de mâncare si a vrut sa renunte la viata.

“Zicea cã nu are cu ce lua un dulce la copil si ce face el de acum încolo”

“De la un timp încoace nu mai mânca, era supãrat. Sã vã spun drept, i-a oprit ajutorul la copil. Zicea cã nu are cu ce lua un dulce la copil si ce face el de acum încolo. I-am zis cã o sã ne descurcãm noi cumva. Nu accepta ideea cã i s-au luat cele câteva sute de mii de lei vechi. În plus, îl durea inima si de nevastã si de ceilalti doi copii plecati la Bucuresti în urmã cu aproape doi ani. S-au despãrtit si viata lui a fost datã peste cap. În ziua aia, a venit seara de la muncã, el mai muncea cu ziua, ne ajuta si pe noi prin curte. A iesit din casã si dus a fost. Ne-am pomenit cu politia la usã, care ne-a zis cã Iulian si-a dat foc. A luat sticla cu motorinã, nu a zis nimic si a plecat. Suntem distrusi. Nu stim ce va fi cu el. A sunat si sotia lui, a aflat ce s-a întâmplat, dar nu stiu dacã vine. E si ea necãjitã, munceste la o fabricã de pâine. E greu, e foarte greu! Nu vrem decât sã se întoarcã acasã sãnãtos. Nu avem liniste, nu avem somn, nici fata nu are liniste. Poate are milã D-zeu de el!”, spune cu lacrimi în ochi Ileana Filip, mama victimei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.