spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Si-a fãcut bagajele!

- Advertisement -

ADIO Prefectul UDMR, Levente Szekely si-a fãcut, în cursul zilei de ieri, bagajele. Se întoarce la Galati, dupã un mandat „glorios” în fruntea Prefecturii judetului Vaslui, un judet blestemat, care de ani de zile este condus de tot felul de personaje care nu au nicio legãturã cu situatia de aici. Mai mult, la Vaslui au fost trimise, în ultimii doi ani, tot felul de persoane puse pe cãpãtuialã care, culmea, au gãsit si parteneri de „afaceri” la Consiliul Judetean. Este de notorietate relatia de prietenie dintre Buzatu, vicepresedintele CJ Vaslui si liderul judetean PSD, cu ungurul din fruntea Prefecturii, dar si relatia de prietenie dintre Szekely si presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi. Asa se face cã, de multe ori, actiunile care-i priveau pe sefii CJ si care ar fi trebuit sã fie un semnal de alarmã pentru Szekely, privind legalitatea, erau tratate superficial, cum este cazul firmei Lacto Prod Negresti, a lui Mihalachi, care este în proces cu Prefectura. Nici aghiotantii lui Szekely nu par a avea zile multe la Prefecturã, în conditiile în care noul prefect, Renga, vrea sã-si formeze propria echipã.

Ieri, la prânz, era mare liniste pe holurile Prefecturii. Levente Szekely si-a fãcut bagajele si se pregãteste sã plece la Galati, acolo unde are unele afaceri, ca medic veterinar. Noul prefect, Radu Renga, este asteptat sã soseascã la Vaslui în cursul zilei de astãzi, fiind pregãtit deja ordinul de numire la Ministerul Administratiei si Internelor.

Noul prefect vrea sã lucreze cu Mocanu!

Conform unor surse, Radu Renga a primit instructiuni speciale de la David and comp, astfel cã noul director de Prefecturã este liberalul Florin Mocanu. Acesta a fost trimis de Szekely în Biroul Electoral Judetean, având sarcinã precisã de a urmãri interesele UDMR în aceste alegeri locale, unde ungurul demis din fruntea Prefecturii avea (si are) interese speciale. Nici Traian Hulutã nu va mai rãmâne mult în functia de consilier la Prefecturã, aghiotant al lui Szekely acum. Hulutã va pleca în subordinea lui Ion Manole, la Oficiul Judetean de Consultantã în Agriculturã, ca urmare a aranjamentelor sefilor din fruntea PSD pentru „serviciile” aduse partidului de cãtre fostul subprefect al judetului. Se pare cã si liderul UDMR, purtãtorul de cuvânt al lui Szekely, Nicu Vârlan, va pleca si el din institutie, cel mai probabil ca jurnalist.

Andrei Puicã, noul subprefect, este omul lui Buzatu!

În timp ce Ciprian Iftimoaei se pregãteste si el de plecare – conform unor informatii, subprefectul demis va trece pe postul de inspector guvernamental, post pe care l-a mai detinut în urmã cu câtiva ani! – pe holurile institutiei circulau zvonuri despre noul subprefect Andrei Puicã. Este un tânâr din Vaslui, fost subordonat al lui Buzatu la Consiliul Judetean. Puicã este unul dintre cei care l-au înfruntat pe Mihalachi, acum vreo doi ani, când a cerut un post de conducere în CJ Vaslui, mai ales cã tânãrul în spetã era si membru PSD. A plecat la Bucuresti, unde a prins un post în Ministerul Administratiei si Internelor, ca manager general. Acum, la propunerea lui Buzatu, se întoarce la Vaslui pe postul de subprefect, cea mai mare realizare din viata tânãrului pesedist.

Primii pe lista USL: directorii de la Pensii, Casa de Sãnãtate, Postã

În câteva zile, vor fi operate si primele schimbãri la nivel judetean. Vor fi schimbati, în cel mai scurt timp, sefii din fruntea Casei Judetene de Pensii, Corneliu Mihalache, Oficiului de Postã, Mioara Idriceanu, ISJ, Mihaela Cososchi, sau Casei Judetene de Pensii, Marius Arcãleanu. Nu se stiu prea multe despre noii sefi, fiind asteptatã nominalizarea unui fost inspector general la ISJ, profesorul Vasile Mariciuc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.