Si-a smuls copilul din corp, in luna a IV-a!

TERIFIANT Medicii bârlãdeni au fost socati de crasa inconstientã de care a dat dovadã o tânãrã de 22 de ani, care ajuns la spital în urma unui avort pe care si l-a provocat singurã, acasã. Femeia, însãrcinatã în 17 sãptãmâni, a luat niste pastile pentru a avorta, si a tras de copil, rupându-i capul, ce a rãmas în uter. A ajuns la spital cu ambulanta, având infectie, a încercat sã mintã medicii spunând cã era însãrcinatã în 6 sãptãmâni, dar acestia au rãmas stupefiati când au constatat la ecografie cã, în trompa uterinã se afla capul copilului, care avea dimensiunile formate ale unui fetus de 17 sãptãmâni. Trimisã la Iasi, la Clinica “Cuza Vodã” pentru a fi salvatã, medicii ieseni au anuntat Politia municipiului Bârlad despre fapta ei, astfel cã politistii i-au întocmit dosar de cercetare penalã, ea riscând închisoarea pentru “crima” comisã.

Politistii bârlãdeni au fost anuntati de medicii ieseni din cadrul Clinicii I Obstreticã – Ginecologie “Cuza Vodã”, cã la ei se aflã internatã o femeie, Andreea Elisabeta N., de 22 de ani, din Bârlad, care si-a provocat un avort. Femeia a ajuns la clinica din Iasi, fiind trimisã de medicii bârlãdeni specialisti, la începutul acestei sãptãmâni, pentru a fi scos capul copilului, care rãmãsese în trompa uterinã. Conform declaratiei medicului de gardã de la sectia Obstreticã Ginecologie din cadrul Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad, tânãra de 22 de ani a fost adusã cu ambulanta, pe 18 septembrie, având “avort provocat incomplet, complicat febril, luna a IV a, cu retentie de placentã si craniu fetal”. Andreea Elisabeta a spus medicilor cã în urmã cu o sãptãmânã, a luat patru pastile care le avea de un an si jumãtate, în scopul de a-si provoca avort, pastilele fiind aduse de ea din Spania. Femeia este cãsãtoritã si are un copil, precizând medicilor cã îsi mai doreste copii, dar nu era momentul, asa cã a decis, cel mai probabil în urma unei altercatii cu sotul, sã avorteze singurã. Cum a fãcut-o a îngrozit si medicii bârlãdeni si pe cei ieseni, care au reclamat-o la politie.

La un pas de moarte…

“Din câte stim n-a fost la medic sã vadã dacã este însãrcinatã, n-a solicitat efectuarea de avort legal, ci a luat ea acasã, pastilele desi putea solicita din timp sã i se facã înterupere de sarcinã legalã, pânã în luna a III a. A avortat singurã partial copilul, trãgând de el sã iasã mai repede, dar când a insistat i-a rupt capul, care a rãmas în uter. Un fetus, în luna a IV a are circa 16 cm cum stã el strâns, fiind deja format. La noi femeia a venit cu ambulanta, cu sângerare ambundentã, cu stare febrilã si ne-a spus cã a stat o sãptãmânã cu avortul incomplet, acasã. Initial ne-a mintit spunând cã sarcina are doar sase sãptãmâni, dar când am scos placenta am vãzut cã nu aratã ca la o sarcinã micã, mai mult, la chirotaj am dat si de un corp dur în uter. Am fãcut ecografie si am constatat cã este un craniu de fetus, de 17 sãptãmâni, care rãmãsese blocat în uter. Fiindcã femeia a spus cã vrea sã mai aibã copii, am trimis-o la Iasi, la Clinica I Obstreticã Ginecologie “Cuza Vodã”, unde i-a fost scos craniul si acum este sub observatie medicalã”, a spus medicul Magda Popescu, care s-a îngrijit de Andreea Elisabeta N., cea care a fost în stare de un asemenea avort, demn de filmele horror.

S-a ales cu dosar penal si riscã închisoarea

“Noi am fost sesizati de medicii de la Clinica I “Cuza Vodã” din Iasi, referitor la faptul cã la ei se aflã o femeie din Bârlad care si-a provocat avort singurã, acasã, fãtul având 17 sãptãmâni. S-a deschis pe numele ei un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de avort ilegal, faptã penalã prevãzutã la art. 185C, c.p si care se pedepseste cu închisoarea de la sase luni la trei ani. Când femeia va veni din spital de la Iasi va fi audiatã în acest caz”, a spus comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei municipiului Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ