9.5 C
Vaslui
02-apr.-2023

Si-a strivit copiii în bãtaie cu o teavã din PVC

- Advertisement -

COSMAR Copilãrie de cosmar pentru doi frati din municipiul Bârlad. Copiii, în vârstã de 10 si, respectiv, 15 ani, au fost loviti cu sãlbãticie si amenintati cu moartea, chiar de cãtre tatãl lor. Supãrat cã a rãmas singur, dupã ce sotia a plecat la muncã în strãinãtate si i-a cerut si divortul, omul si-a vãrsat amarul pe bãieti. Zilele trecute, i-a snopit în bãtaie cu o teavã din material PVC. Plini de vânãtãi si speriati de moarte, cei mici au fost dusi într-un centru pentru minori, iar tatãl bãtãus este acum cercetat de politisti pentru rele tratamente aplicate minorului.

Cei doi frati au rãmas în grija tatãlui, dupã ce mama lor a fost nevoitã sã ia drumul strãinãtãtii pentru a-si putea întretine familia. Fãrã sã se gândeascã la consecinte, bãrbatul si-a înecat amarul în bãuturã si a uitat care-i sunt îndatoririle. Îsi punea bãietii la muncã, îi lovea sistematic si îi ameninta cu moartea. Situatia s-a înrãutãtit în momentul în care femeia i-a cerut divortul. Astfel, într-una din zilele trecute, omul si-a adus aminte de toate relele si a pus mâna pe o teavã din material PVC si si-a bãtut copiii, fãrã sã-i pese de tipetele si lacrimile lor. Au ajuns într-un centru specializat, unde primesc îngrijire si consiliere. „Cei doi copii au fost bãtuti cu o teavã PVC de cãtre pãrintele lor si aveau vânãtãi pe tot corpul. Bãietii au povestit cã mama lor a plecat în strãinãtate, la muncã. Dupã ce femeia a introdus actiunea de divort, copiii au resimtit puternic violenta tatãlui. Acesta îi ameninta adesea cã la venirea mamei lor îi va omorî si pe ei, si pe ea. Cei doi frati sunt în stare de stres post-traumatic, mai ales cel mic a resimtit absenta mamei si necesitã consiliere psihologicã”, a declarat Ionel Brãtianu, seful Centrului pentru minori din Bârlad.

Celebru pentru betii si violentã

Omul este cunoscut pentru betiile pe care le face, dar si pentru agresivitatea lui. „Bea, este adevãrat. Bea destul de mult! E singur, cu doi copii. Si pe cei mici îi bate. Ultima datã i-a lovit cu o bucatã de teavã. Nu e normal pentru un pãrinte sã îsi chinuie copiii în halul ãsta. Eu am sase copii, dar nu as putea face niciodatã asa ceva! Bine cã i-au luat de aici, sã vinã mama lor, sã le poarte de grijã!”, a spus o vecinã. Vãzând prin ce chinuri trec fratii, oamenii au cerut ajutorul celor de la Protectia Copilului. Bãietii au fost dusi într-un centru pentru minori, iar tatãl a fost dat pe mâna politiei. „Doi frati în vârstã de 10 si, respectiv, 15 ani, au fost agresati fizic de cãtre tatãl lor. Politistii au întocmit, în acest caz, dosar penal în care se fac cercetãri pentru lovire sau alte violente si rele tratamente aplicate minorului”, a afirmat Alina Tonica, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Mama a fost anuntatã si urmeazã sã se întoarcã în tarã pentru a avea grijã de copii. Între timp, acestia au fost inclusi într-un program de consiliere psihologicã. Pentru fapta sa, bãrbatul ar putea sta 7 ani dupã gratii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.