Si-a ucis concubina cu sânge rece si s-a dus dupã ajutor la mânãstire!

NOAPTEA MINTII… Caz incredibil la Floresti, în apropiere de Mânãstirea din sat, unde o femeie în vârstã de 70 de ani a murit ucisã cu cruzime de concubinul ei, un bãrbat în vârstã de 88 de ani, recidivist. Bãrbatul, desi este invalid, i-a tãiat gâtul femeii cu care trãia cu un cutit, apoi a anuntat pe staretul de la mãnãstirea Floresti cã a gãsit-o moartã în casã. Totul s-a petrecut pe 15 octombrie, iar bãrbatul, cercetat pentru omor deosebit de grav, a fost internat la Psihiatrie la spitalul din Vaslui, pentru a fi expertizat medical.

Mai mut de 15 ani au trãit împreunã bãtrâna si ucigasul ei dupã ce acesta a iesit din puscãrie unde a stat închis pentru tentativã de omor. Mari consumatori de alcool amândoi iar certurile si bãtãile erau la ordinea zilei în gospodãrie.

„Mergeam rar pe la ei, doar cã sã o vãd pe mama, sã le mai fac cumpãrãturi, sã le duc o gãleatã cu apã…De fiecare datã când plecãm, el o certa. Îi reprosa cã sigur mi-a dat ceva, dar eu nu luam nimic de la mama. Era el rãu, agresiv. O bãtea. Si mama mai bea câte un pãhãrel, nu zic, dar muncea si nu stãtea prin crîsme. Era femeie cuminte. Nici nu mi-a trecut prin cap cã o va omorî. Am înteles cã i-a tãiat gâtul si s-a dus la preotul de la mãnãstire si i-a spus cã a gãsit-o moartã. Cum sã tãi gâtul unui om ca la un porc?! Mã cutremur! Eu i-am mai spus mamei sã se întoarcã la casã pãrinteascã, sã nu mai stea cu el, dar ei se certau, ei se împãcau. Nu aveai ce le face!”, a povestit pentru mass media Ionel Surubaru, fiul victimei.

Marcel Pascal, fratele victimei

Marcel Pascal, fratele victimei, este afectat de modul cumplit în care aceasta si-a pierdut viata. “Am fost acolo imediat ce am aflat, am vãzut cã avea capul plin de sânge! El stãtea afarã, plângea, le-a cerut politistilor un rachiu! Ce rachiu îi mai trebuia lui?! E un om violent, a mai stat în puscãrie dupã ce a tãiat un vecin. Eu nu stiu exact cum trãia cu sora mea, dar se mai certau. Sora mea îsi vedea de treabã, în ultima vreme avea probleme cu picioarele, stãtea la pat. Nu trebuia sã o omoare! Cine stie ce a fost între ei?!”, a povestit bãrbatul.

Chiar si în scaunul cu rotile fiind, a reusit sã o omoare!

Dupã cum spun vecinii, medicii i-au amputat bãrbatului, în urmã cu câtiva ani, un picior, asa cã acum se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile. Joi dupã amiazã, între cei doi concubini a izbucnit o nouã ceartã, iar la un moment dat, bãtrânul a pus mâna pe un cutit si i-a tãiat gâtul femeii. Plin de sânge, a mers la mãnãstire si l-a anuntatpe staret cã cineva i-a atacat concubina si sã cheme salvarea. Medicii depe ambulantã au constatat însã decesul, fiind chematã Politia. Ancheta a fost preluatã de un procuror criminalist, din cadrului Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

„A existat o ceartãîn familie, pe fondul unor neîntelegeri vechi. În urma acestei altercatii, victima a fost lovitã cu un cutit în zona gâtului. A suferit leziuni care au dus la deces, în scurt timp. Autorul a sesizat incidentul, dar a spus cã nu a lovit-o el, ci cã a gãsit vicitma decedatã în casã. S-a procedat la verificãri, s-au fãcut cercetãri la fatã locului, au fost audiate toate persoanele si s-a considerat cã se impune internarea suspectului în sectia Psihiatrie Vaslui pentru o expertizã psihiatricã. S-a dispus deja acest lucru, tinând cont de vârsta lui înaintatã, de handicap si de celelalte antecedente medicale. Vom vedea în scurt timp care e concluzia medicilor”, a declarat pentru mass media procurorul Sorin Armeanu, prim procuror al PT Vaslui.

În functie de rezutatul expertizei, se va stabili dacã bãtrânul de 88 de ani a avut discernãmânt când a comis fapta si va merge la închisoare sau… la spitalul de la Grajduri, unde sunt dusi bolnavii psihic periculosi, care au comis omoruri.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ