1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

Si-a ucis ginerele… din gelozie!

- Advertisement -

Tulburelul in actiune

CRIMÃ Si-a rãpus ginerele cu o singurã loviturã de cutit. Gelos si mereu pus pe scandal, un bãrbat de 62 de ani din comuna Ivãnesti, localitatea Valea Cânepii, l-a omorât, în urmã cu douã nopti, pe sotul fiicei sale. Îl bãnuia de ani de zile cã îi face ochi dulci soacrei si îl ameninta mereu cu moartea pe tânãrul de 30 de ani. Dupã atac, agresorul a fugit si a încercat sã-si punã capãt zilelor, înghitind acid de baterie. A fost transportat, în cursul noptii, la o clinicã de specialitate din Iasi, în stare foarte gravã. Are sanse mici de supravietuire.

Costicã Bâtã (62 de ani) si Cãtãlin Pãdure (30 de ani) nu s-au înteles niciodatã. Desi tânãrul era cãsãtorit cu fiica agresorului de zece ani de zile si aveau împreunã douã fetite, de patru luni si 3 ani, Bâtã l-a suspectat mereu cã are o relatie nepotrivitã cu nevasta sa. Amenintãrile cu moartea erau la ordinea zilei, însã nimeni nu s-a gândit vreodatã cã va fi în stare de asa ceva. În urmã cu douã seri, cei doi s-au întâlnit din nou. Bãuti fiind, s-au luat la hartã si scandalul a degenerat. Socrul a pus mâna pe un cutit si i l-a înfipt „rivalului” în piept. Cu ultimele puteri, victima si-a chemat sotia în ajutor si a rugat-o sã aibã grijã de copii. S-a stins în ciuda eforturilor depuse de medicii de la Ambulantã. Imediat dupã atac, agresorul s-a facut nevãzut. Ajutati de sãteni, politistii l-au gãsit într-un final ascuns aproape de casã. Era însã plin de sânge si nimeni nu stia dacã s-a rãnit în timp ce fugea sau a bãut o substantã toxicã. O altã ambulantã a fost chematã în sat si l-a transportat la spital, în comã. Dacã va scãpa cu zile, îsi va petrece bãtrânetile în puscãrie.

„Era gelos cã se dã la mãmica!”

Scene impresionante, în noapte de duminicã spre luni, la Ivãnesti. Socatã la aflarea vestii cã bãrbatul ei nu a supravietuit nemilosului atac, Mariana Pãdure nu se putea dezlipi de cel cãruia i-a dãruit doi copii. S-a prãbusit în bratele rudelor de câteva ori. Zeci de localnici s-au adunat si au încercat zadarnic sã o consoleze. „Cãtãlin al meu e mort! Nu se poate, vã rog, ajutati-l! Criminalul mi-a omorât omul! Îi era ciudã cã era harnic, cã îsi iubea familia! Îi reprosa cã trãieste cu mãmica, era gelos, nenorocitul, mi-a distrus familia, m-a lãsat pe drumuri pe mine si pe copiii mei! Nu stiu ce o sã mã fac! I-am spus lui Cãtãlin: <<nu te duce la el cã e beat si iar sare la bãtaie!>> Se certau deseori. Noi avem casele una lângã alta! Nu putea iesi sotul meu în curte fãrã sã-l înjure, sã-l facã tigan, calic si în tot felul. Nu m-a ascultat si s-a dus la el în curte. I-a înfipt cutitul în piept, criminalul! Doar l-am auzit pe sotul meu cã mã strigã, am fugit repede sã-l ajut. Era într-o baltã de sânge, i-am pus mâna pe piept, i-am suflat în gurã. Mi-a spus doar sã am grijã de fete si s-a dus. Nu mai avea puls! Ce mã fac eu acum?! El aducea pâinea în casã!”, îsi urla durerea si neputinta biata femeie. Medicii de la Ambulantã au încercat minute în sir sã-l readucã în simtiri. Zadarnic, însã. „Pacientul prezenta o plagã strãpunsã la nivelul hemitoracelui drept. Am început manevrele de resuscitare. Din pãcate, însã, dupã jumãtate de orã am constatat cã acestea sunt fãrã succes, asa cã am declarat decesul.”, a declarat dr. Adrian Sãraru, din cadrul Serviciului Judetean de Ambulantã Vaslui.

Bunicul si-a lãsat nepoatele orfane de tatã

Speriat de ce a fãcut, Costicã Bâtã a fugit si si-a lãsat victima inconstientã, într-o baltã de sânge. Pânã la sosirea criminalistilor, sãtenii s-au mobilizat si au pornit în cãutarea lui împreunã cu politistul din sat. L-au localizat, în scurt timp, pe un teren din spatele casei, însã le-a fost teamã sã se apropie prea mult. Bâtã era bãut si, cel mai probabil, avea cutitul în continuare asupra sa. La Valea Cânepii, ulitele sunt cufundate în beznã, niciun bec nu lumineazã cãile de acces, asa cã pericolul la care se expuneau cu totii era destul de mare. Chiar si asa, oamenii nu s-au lãsat si, în scurt timp, au pus mâna pe agresor. Costicã Bâtã nu putea vorbi, abia se misca, iar din gurã îi tâsnea sângele. Unii credeau cã s-a accidentat în timp ce se ascundea, în timp ce altii erau ferm convinsi cã bãrbatul a încercat sã se omoare cu acid de la baterie. Diagnosticul medicilor le-a confirmat spusele. Omul a intrat în comã, în scurt timp si a fost transportat la o clinicã de specialitate din Iasi. Nimeni nu îi plânge de milã. „Un betiv si un animal! A ucis un om, fãrã milã. Nu i-a pãsat cã e tânãr, cã are copii de crescut. Când nu bea, era prost, când bea era si mai prost. Gelozia din capul lui a dus la nenorocirea asta. Pânã si pe fiul lui îl bãnuia cã are treabã cu femeia lui. Un om de nimic. Bãiatul ãsta a fost cuminte, la locul lui, îsi iubea familia, fãcea totul pentru ai sãi. Socrul sãu nu l-a înghitit niciodatã. Îl jignea foarte des, îi arunca vorbe grele. Pãcat de tineretea lui!”, spuneau localnicii. Pentru cã nu le venea sã creadã cã prietenul lor e mort, câtiva tineri au ajuns într-un suflet în zonã. Ochii li s-au umplut de lacrimi si inimile de furie. „Dacã moare, nu plânge nimeni dupã criminalul ãsta! Si-a bãtut joc de multã lume. Bãutura l-a stricat. Era agresiv si gelos pe toatã lumea. Nu îmi vine sã cred cã l-a omorât pe Cãtãlin. Credeti-mã, mã doare sufletul sã-l vãd întins pe iarbã, fãrã viatã, pentru nimic! Era un om extraordinar, se pricepea la toate, a fãcut sobe la tot satul. Muncea pe rupte! Nu s-a dat niciodatã la soacra lui, o betivã si aia! Avea femeie tânãrã, copii mici de crescut! Dumnezeu sã-l odihneascã!”. Ancheta în acest caz este abia la început. „Efectuãm cercetãri sub aspectul sãvârsirii unei infractiuni de omor. Suntem în stadiu incipient cu cercetãrile, suspectul a fost depistat si retinut cu ajutorul cetãtenilor din sat. Victima prezintã cel putin o plagã înjunghiatã. Medicii legisti vor stabili exact cauza decesului, dupã efectuarea necropsiei. Autorul faptei nu poate fi audiat deocamdatã, el este în comã la spital dupã ce a înghitit o substantã toxicã. Martorii afirmã cã între ei exista o stare de tensiune veche de câtiva ani si cã îl ameninta deseori cu moartea pe ginerele sãu.”, a declarat Ovidiu Berinde, procuror criminalist. Dacã va supravietui, suspectul îsi va petrece restul zilelor în puscãrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.