Si-a ucis prietenul cu securea

BÃUTURÃ Cu mintile întunecate de bãuturã, un tânãr în vârstã de 22 de ani din localitatea Tãtãrãni si-a ucis amicul de pahar cu o secure. A fugit ca un las imediat dupã atac, însã a fost gãsit în scurt timp de politisti. Acum regretã amarnic cele întâmplate.

Duminicã seara, Rãzvan Ionitã (22 de ani) a mers în vizitã la prietenul sãu, Florinel Graur (44 de ani). Acesta din urmã se întorsese de câteva zile de la Galati, acolo unde a muncit toatã vara la o stânã. Evident, reîntâlnirea trebuia sãrbãtoritã. Si cum altfel dacã nu cu alcool ?! Desi era în stare avansatã de ebrietate, musafirul a pus la bãtaie o sticlã de vin si, în scurt timp, atmosfera a devenit tensionatã. Cei doi s-au luat la hartã sub privirile neputincioase ale copiilor si sotiei gazdei. Trecuse de miezul noptii când Graur si-a poftit musafirul afarã din casã, dupã ce si-a amintit cã în urmã cu patru ani fratele sãu a fost bãtut de amicii lui Rãzvan din satul Gugesti. Pe prispa casei, tânãrul a pus mâna pe securea lui Graur si i-a aplicat acestuia o loviturã nimicitoare în cap. Plin de sânge, omul s-a prãbusit inconstient, în timp ce agresorul si-a luat vinul si securea si dus a fost. Alertatã de zgomot, sotia victimei a iesit din casã si si-a gãsit bãrbatul fãrã suflare. « Rãzvan a venit la noi. Era bãut si nervos, nu stiu de unde venea. Bãrbatul meu fusese toatã ziua la stâna fratelui sãu si a ajuns acasã dupã ora 21. Nu era bãut. Au bãut amândoi din sticla de vin adusã de Rãzvan si, la un moment dat, a început cearta. Sotul meu l-a dat afarã din casã si i-a adus aminte cã acum patru ani, Rãzvan l-a dus la Gugesti unde prietenii lui i-au spart capul cu o sticlã. Am auzit o bufniturã puternicã si fiica mea chiar a zis cã se bat. Am iesit repede, dar Florinel era deja cãzut lângã usã. Am pus mâna pe el, am tras de el, nu mai misca. Mi-am dat seama cã murise. Rãzvan a luat sticla de vin, securea si papucii si a fugit pe ses. Nu s-a dus direct la el acasã. L-a gãsit politia. Mi-a omorât omul, m-a nenorocit ! Ce mã fac eu acum de una singurã ?! Am copii mici, mãcar la asta sã se fi gândit. Bãietelul chiar m-a întrebat dacã tatãl sãu a murit », a declarat Florentina, sotia victimei.

Bãutura a bãgat un om în pãmânt si pe altul în puscãrie

Zona s-a umplut de criminalisti. Oamenilor legii nu le-a fost greu sã punã mâna pe suspect. Era atât de beat încât nu îsi amintea unde a aruncat securea. Culmea este cã bãiatul face parte dintr-o familie bunã, care nu a mai avut probleme pânã acum cu legea. Desi nu e usã de bisericã, vecinii spun cã nu se asteptau ca bãiatul sã facã moarte de om. « A mai fãcut probleme prin sat. E cam tupeist, cam obraznic. E copil de bani gata. Mama lui e educatoare, tatãl e sofer pe microbuzul scolar. Ei sunt oameni seriosi, la locul lor. Rãzvan însã, se tinea numai de bãuturã si prostii. Nu l-am crezut capabil sã-si ucidã prietenul. Vecinul care a murit vorbea murdar doar atunci când era bãut. În rest, era pâinea lui Dumnezeu. Numai atunci când bea, nu îi puteai sta în cale. Înjura, vorbea foarte urât. A murit degeaba. I-au rãmas copiii si nevasta pe drumuri, vai de capul lor! », sunt de pãrere localnicii. În zori, dupã ore întregi de audieri, tânãrul si-a recunoscut vina în fata anchetatorilor si a fost retinut pentru omor. « Conflictul dintre cei doi a izbucnit pe fondul consumului de alcool, la locuinta victimei. A fost o ceartã banalã, în urma cãreia un om a murit. Autorul va fi retinut pentru 24 de ore sub aspectul sãvârsirii infractiunii de omor », a declarat Vasile Selaru, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, care va solicita ajutorul psihologilor din cadrul Directiei de Protectia Copilului pentru consilierea familiei, puternic zdruncinatã de cele întâmplate. Cadavrul a fost transportat la morgã în vederea necropsiei. Între timp, familia se pregãteste de înmormântare.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ