15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

SI-A VIOLAT SORA DE NOUÃ ANI!

- Advertisement -

Trimis în judecatã la 14 ani, pentru viol si incest!

INCREDIBIL Un bãiat de 14 ani, din comuna Zorleni, a fost trimis ieri în judecatã de cãtre procurorii de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru viol si incest, dupã ce astã primãvarã si-a abuzat sexual sora de 9 ani. Mama regretã acum cã a anuntat politia de abuzul fiului ei asupra fetei, pentru cã i-a pierdut pe amândoi! Copiii provin dintr-o familie dezorganizatã. Adolescentul a profitat de faptul cã, într-o dupã-amiazã, a rãmas singur cu fata de nouã ani, mama lor fiind plecatã la serviciu.

Un bãiat de 14 ani, din comuna Zorleni, a fost trimis ieri în judecatã, de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui sub acuzatia de viol si incest, dupã ce în luna martie a anului trecut si-a abuzat sexual propria sorã în vârstã de nouã ani. La anchetã, minorul a recunoscut fapta demonstratã de altfel si de medicii legisti. Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, bãiatul si-a violat sora, pe care a dezvirginat-o, fapta petrecându-se în locuinta în care cei doi sunt crescuti si îngrijiti de cãtre mama lor. Copiii provin dintr-o familie dezorganizatã. Adolescentul a profitat de faptul cã, într-o dupã-amiazã, a rãmas singur cu fata de nouã ani, mama lor fiind plecatã la serviciu. Abia a douã zi, fetita i-a mãrturisit femeii prin ce chinuri a trecut, ulterior femeia sesizând si politia. „Pe tot parcursul anchetei, minorul a recunoscut cã si-a abuzat sexual propria sorã, faptã pe care sustine cã o regretã enorm. De altfel, ca probã la dosarul ajuns în instantã, este depus si certificatul medico-legal din care reiese cã fetita a fost dezvirginatã. Bãiatul a fost expertizat psihiatric, stabilindu-se cã fapta a comis-o cu discernãmânt. Cel mai probabil a fost vorba de un puseu hormonal”, a declarat, pentru mass-media, seful Sectiei Cercetãri Penale din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, procurorul Liliana Deciu.

Protectia Copilului a reactionat imediat

Fapta s-a petrecut în luna martie a anului trecut. Fiind vorba despre minori, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului a instituit mãsura de protectie asupra fetei de 9 ani, care a fost institutionalizatã la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRU-CANE) Bârlad, iar asupra bãiatului s-a luat mãsura supravegherii specializate în cadrul Centrului de recuperare pentru copilul delicvent. „Mama copiilor este total debusolatã, acum nu stie spre cine sã-si mai îndrepte afectiunea, pentru cã fata suferã enorm, iar bãiatul regretã ce a fãcut si este pasibil de pedeapsa cu închisoarea. Acum ea spune peste tot cã îi pare rãu cã a sesizat fapta, cã si-a pierdut ambii copii. Spune cã mai bine tãcea”, ne-a precizat o sursã neoficialã de la DGASPC Vaslui. Ambii copii au fost inclusi încã din luna martie într-un program de evaluare si asistentã psihologicã în cadrul CPRU-CANE Bârlad.

Pedeapsã redusã la jumãtate

Conform legii, pentru cã adolescentul nu avea 14 ani când a comis fapta, el va fi judecat în stare de libertate, fiind scos din familie încã din martie anul trecut si institutionalizat într-un centru de plasament sub supraveghere specializatã din Bârlad. Dacã va fi gãsit vinovat de instanta de judecatã, el riscã pânã la sase ani de închisoare. Fapta sa se pedepseste cu 12 ani de detentie, fiind vorba de o înjumãtãtire a pedepsei, deoarece este minor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.