spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Si-au lãsat prietenul sã moarã în chinuri groaznice

- Advertisement -

LASI Un tânãr în vârstã de 20 de ani si-a pierdut viata într-un teribil accident rutier petrecut în noaptea de 20 spre 21 septembrie, pe D.E. 581, pe un sector de drum din afara localitãtii Banca. El iesise împreunã cu alti patru prieteni la plimbare cu un jeep. Pânã la Banca a condus Mihai Lefter, iar la întoarcere la volan a urcat Dinu Zalã, în vârstã de 22 de ani. La un moment dat, din cauza vitezei excesive, acesta a pierdut într-o curbã controlul asupra directiei de deplasare, autoturismul rãsturnându-se în afara pãrtii carosabile. Conducãtorul auto si alti trei tineri au fugit imediat de la locul accidentului lãsându-l pe Mihai Lefter (pasager în partea dreaptã spate) în agonie. În loc sã sune la numãrul de urgentã 112 pentru a-si salva prietenul, ei au apelat la un alt amic pentru a-i lua cu masina de acolo. Rudele tânãrului decedat cred cã autoturismul era ticsit cu droguri si tigãri de contrabandã si de aceea ceilalti „au spãlat putina”.

Distractie încheiatã tragic

Accidentul a avut loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie (în jurul orei 03.00), pe D.E. 581, pe un sector de drum din afara localitãtii Banca. Cinci tineri au iesit la plimbare cu un jeep, fãcând schimb între ei la volan. Pânã la Banca, a condus Mihai Marian Lefter (alintat de prieteni „Mitã”), domiciliat în Murgeni, iar la întoarcere a venit rândul lui Dinu Zalã, din Bârlad. Ca sã le arate amicilor cât de „zmeu” e la volan, acesta a apãsat pedala de acceleratie pânã la podea. Într-o curbã la stânga (directia de deplasare Crasna – Bârlad), din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, iar autovehiculul a pãrãsit partea carosabilã, s-a rãsturnat si a revenit iarãsi pe sosea. Imediat dupã accident, Dinu Zalã si cu alti trei pasageri au fugit de acolo fãrã sã le mai pese de prietenul lor Mihai Lefter, care a rãmas în agonie între fiarele contorsionate. Mai mult, în loc sã solicite o ambulantã, acestia au sunat un alt amic din Bârlad pentru a-i lua cu masina de acolo. Ceva mai târziu, un conducãtor auto care tranzita D.E. 581 a observat masina avariatã si a sunat la numãrul de urgentã 112 spunând cã înãuntru, pe bancheta din dreapta spate, se aflã o singurã victimã. La fata locului au sosit imediat politistii de la Biroul Drumuri Europene si Nationale (D.E.N.), o ambulantã si un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri Bârlad. Tânãrul a fost transportat în stare gravã la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, dar din pãcate a decedat câteva minute mai târziu. Abia a doua zi, seara, la spital au ajuns si cele douã tinere aflate în autoturism. „În urma investigatiilor efectuate de politistii rutieri, au fost identificati conducãtorul auto si ceilalti trei pasageri, toti din municipiul Bârlad. Doi dintre acestia s-au prezentat la Spitalul Municipal de Urgentã Bârlad unde au fost diagnosticati cu traumatism toracic. Pe numele lui Dinu Z. a fost întocmit dosar penal pentru sãvârsirea infractiunilor de ucidere din culpã, vãtãmare corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului fãrã încuviintarea politiei care efectueazã cercetarea locului faptei”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

„Esti un CRIMINAL!”

La câteva ore dupã cumplitul accident, oamenii legii au reusit sã-i identifice pe cei patru care au fugit (printre care si douã tinere). Întrebati de ce si-au lãsat prietenul sã moarã între fiarele contorsionate fãrã a chema o ambulantã, acestia au ridicat din umeri. Se crede cã toti, inclusiv conducãtorul auto, ar fi fost într-o avansatã stare de ebrietate si din acest motiv au pãrãsit locul accidentului. Aceastã variantã nu pare sã fie una credibilã pentru familia tânãrului decedat. Sub protectia anonimatului, o rudã a acestuia ne-a declarat: „Vã spun eu de ce au fugit: pentru cã în masinã aveau droguri si trei genti cu tigãri de contrabandã. Stiu cã Dinu Zalã primea frecvent din Republica Moldova droguri si tigãri. Nu stiu ce fel de droguri. Toti cunoscutii lui stiu cu ce se ocupã”. Aceastã ipotezã nu a fost confirmatã, dar nici infirmatã de politisti. Pe retelele de socializare cei care-l cunosteau pe Mihai Marian Lefter au postat sute de mesaje în care îsi exprimã regretul pentru disparitia fulgerãtoare dintre cei vii. De asemenea, si pe pagina lui Dinu Zalã au apãrut câteva mesaje, însã nu de încurajare. „Sã-ti dea Dumnezeu cea mai mare pedeapsã posibilã, ai lãsat sã moarã un om, puscãria e o pedeapsã prea micã pentru tine. Esti un CRIMINAL”, îi transmite un prieten comun. Un altul îi spune: „L-ai lãsat pe Mihãitã sã moarã ca un câine, puscãria e nimic în comparatie cu ce ai merita”. Altii au fost mai rezervati: „nu cred cã ai putea fi în stare de asa ceva. Nu cred sau nu as putea sã cred asa ceva…Sper sã fie o confuzie. Dumnezeu sã îl ierte pe Mitza, iar cei vinovati sã plãteascã.” Bombardat cu zeci de mesaje în care este criticat pentru fapta sa, Dinu Zalã si-a închis ieri dupã-amiazã paginile de pe retelele de socializare.

Sosele însângerate

Sãptãmâna trecutã, în judetul Vaslui, si-au pierdut viata în urma unor accidente rutiere nu mai putin de cinci persoane. Cel mai grav eveniment de acest gen a avut loc pe raza comunei Perieni, pe data de 18 septembrie. Atunci douã persoane, frate si sorã au decedat, iar o a treia se zbate în continuare între viatã si moarte la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. A patra persoanã, soferul masinii, a scãpat doar cu o fracturã de bazin dar va trebui sã rãspundã în fata legii pentru faptul cã avea o alcoolemie de 1,70 g/l alcool pur în aerul expirat. Consecintele le va suporta si conducãtorul tractorului cu remorcã care a tãiat fãrã niciun avertisment calea autoturismului. Un alt eveniment rutier deosebit de grav a avut loc pe raza comunei Iana, pe data de 20 septembrie. O femeie în vârstã de 67 de ani a fost acrosatã cu oglinda de o autoutilitarã condusã de un tânãr de 22 de ani. Acesta le-a spus politistilor cã a fost nevoit sã circule mai aproape de marginea din dreapta a pãrtii carosabile pentru a evita un alt autovehicul care venea din sens opus. Asa a acrosat-o pe femeie. Victima a fost transportatã la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad unde a fost diagnosticatã cu comã gradul II, fracturi costale, fracturã femur si fracturã de bazin. Dupã câteva ore, aceasta a decedat. Pe 21 septembrie, dupã-amiaza, pe raza comunei Solesti a fost înregistrat un alt eveniment rutier, soldat cu moartea unei persoane. Un bãrbat, în vârstã de 55 ani, din municipiul Vaslui, conducea o autoutilitarã din directia Vaslui cãtre Iasi, iar într-o curbã la dreapta a acrosat o femeie, în vârstã de 90 ani, domiciliatã în comuna Solesti, care se angajase în traversarea drumului în mod neregulamentar, de la stânga la dreapta având în vedere sensul de deplasare al autovehiculului. Echipajul ambulantei care a ajuns la locul accidentului a constatat decesul femeii. Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest de cãtre politistii Serviciului Rutier Vaslui, iar rezultatul a fost negativ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.