spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Şi bătut, şi cu banii luaţi

- Advertisement -

Un bătrân de la Dumitreşti, parte vătămată într-un dosar penal, acuză avocata care l-a reprezentat în proces că l-ar fi înşelat. Cristea Lal spune că a dat banii apărătorului său încă din vară, acesta i-ar fi  tăiat iniţial o chitanţă fără ştampilă şi număr de înregistrare. La termenul de săptămâna aceasta bătrânul ar fi cerut să depună dovada că a achitat onorariul la dosar, dar avocata i-ar fi tăiat o nouă chitanţă pentru care a plătit din nou. De partea cealaltă, avocata Anişoara Răghină spune că a primit banii o singură dată şi că în comunitate este cunoscută ca o persoană corectă.

La cei 74 de ani, Cristea Lal a ajuns prin instanţe după ce a fost bătut de un bărbat din localitate. Dosarul său a trecut pe la Parchet şi apoi a ajuns la Judecătoria Focşani fiind soluţionat în iunie.
Bătrânul a primit o soluţie favo-rabilă, inculpatul fiind condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare şi obligat la plata a 2.200 de lei daune morale şi materiale. Cristea a fost asistat pe parcursul procesului de un avocat ales, respectiv Anişoara Răghină. Cum inculpatul a făcut recurs, dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Vrancea primul termen de judecată fiind în data de 13 septembrie. „M-am întâlnit cu avocata în august şi i-am dat banii. Când am avut primul termen mi-a tăiat o chitanţă care era neştampilată şi pe care nu a depus-o la dosar. Am avut termen şi luni şi am rugat-o să depună chitanţa şi a spus că n-o mai are. A tăiat altă chitanţă şi a spus că trebuie să plătesc din nou. Am făcut rost de bani de unde am putut şi i-am dat“, spune Cristea Lal. Bătrânul s-a arătat nemulţumit şi de serviciile avocatei care
ar fi intrat în sala de judecată şi a ieşit, fără să spună nimic. La termenul de luni dosarul a fost amânat pentru lipsă de procedură, inculpatul nefiind citat. Prezent în sală cu bătrânul a fost şi cel care i-a făcut cunoştinţă cu avocata, respectiv Constantin Jugănaru, un vecin al bătrânului care l-a susţi-nut pe acesta în procesul său. Cristea Lal spune că e tare necăjit că după ce a luat bătaie şi a avut nevoie de îngrijiri medicale acum a trebuit să plătească şi în plus. „Cel care m-a bătut e din sat de la noi şi e mai tânăr, cred că are 42 de ani. M-a bătut de mai multe ori. Prima dată lucram la el la casă şi când am cerut plata m-a bătut. A doua oară, mă întorceam de la coasă, obosit, şi el mi-a ieşit în cale şi a zis să nu mă mai iau de copiii lui. Apoi mi-a dat cu pumnii în faţă. Acum cu avocata mă consider înşelat şi vreau banii înapoi. Nici nu mai vreau să mă mai reprezinte că nu mai am încredere în ea“, mai spune bătrânul. Ajutat şi de vecinul său, a depus o plângere la decanul Baroului Vrancea pentru a semnala nemulţumirile legate de avocata Răghină.

În apărarea reputaţiei

De partea cealaltă, Anişoara Răghină declară că şi-a făcut treaba şi nu este adevărat că a primit bani de două ori.
Avocata susţine că pe vecinul bătrânului, pe care îl consideră responsabil de toată neînţelegerea, îl cunoaşte de mai multă vreme, l-a reprezentat în mai multe dosare în care a obţinut pentru el soluţii favorabile. „Am primit banii în vară. În data de 13 septembrie am tăiat chitanţă, având loc şi primul termen al procesului, am zis să intru în legalitate. Am obligaţia ca atunci când se judecă dosarul să depun chitanţa, nu înainte. În data de 11 octombrie, Jugănaru a venit nervos şi mi-a solicitat, în numele bătrânului, să depun chitanţa. Pentru că n-o mai găseam, am anulat-o şi am tăiat alta. Nu este adevărat că am primit sau că am solicitat a doua oară onorariul. Bătrânul nu este singurul client adus de Jugănaru. Mai am şi alţi clienţi pe care îi manipulează el. A uitat  câte procese a avut cu mine, pe care le-am câştigat“, spune avocata Răghină.
Femeia îşi apără reputaţia spunând că este în profesia de avocat de zece ani şi că este prima dată când este acuzată de aşa ceva. Pe lângă această profesie, Anişoara Răghină spune că a fost şi consilier juridic la Fondul Locativ de Garantare. „Sunt avocat de zece ani şi nu am avut niciun fel de probleme. Mi-am respectat întotdeauna clienţii şi chiar şi lui Jugănaru i-am permis să mă sune şi în alte zile decât în cele de lucru. Banii i-am primit în data de 4 august când a venit personal acasă la mine. Partea vătămată pe care am reprezentat-o în proces nu mi-a reproşat nimic. E un om blajin. Eu nu am cum să-i dau banii înapoi. Am fost acuzată că nu am fost în sală la proces. Colegul meu a luat dosarul la amânări fiind o lipsă de procedură“, a concluzionat avocata Anişoara Răghină.

Plângere la decan

Ieri, Cristea Lal a fost să depună plângere la Barou împotriva apărătorului său. În plângere a trecut toate nemulţumirile sale. Decanul Baroului Vrancea, avoca-tul Ticu Burcă, va analiza situaţia şi va da o soluţie în acest caz. „Conducerea Baroului va analiza cererea şi dacă se confirmă cele sesizate se vor lua măsuri“, a precizat Ticu Burcă. Până la judecarea dosarului în care Cristea Lal va şti dacă va primi sau nu daune morale, va trebui să-şi rezolve problema apărută cu cea care îl apăra în faţa instanţei de judecată. Bătrânul se arată hotărât să-şi schimbe avocatul.

monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.