spot_img
spot_img
0.6 C
Vaslui
15-dec.-2024

Si fara pamant, si cu banii luati!

- Advertisement -

JUSTITIE CIUDATÃ Un vasluian din Dragomiresti nu numai cã nu a reusit sã evacueze o persoanã care si-a construit ilegal o casã pe terenul lui, dar justitia vasluianã l-a condamnat sã i-o si plãteascã, punându-i poprire pe pensie! Omul spune cã într-o oarecare mãsurã acest lucru a fost posibil pentru cã politistii de la Postul de Politie Dragomiresti nu si-au fãcut datoria pentru care sunt plãtiti din bani publici.

Caz incredibil în satul Berzeni, din comuna vasluianã Dragomiresti! Din cauzã cã politia din comunã nu a miscat un deget, un vasluian trebuie sã-i plãteascã unui nepot de-al sãu casa pe care acesta si-a construit-o ilegal pe terenul lui! Povestea este complicatã, ca si justitia din România: pornesti dintr-o parte si te trezesti nu numai cã nu ai rezolvat nimic, dar si cu poprire pe pensie! Altfel spus, Gheorghe Cojoc îi dã bani din pensie în fiecare lunã nepotului sãu, pentru cã s-a instalat ilegal pe terenul unchiului! „Totul a început dupã moartea pãrintilor mei. Am dezbãtut mostenirea si fratii mei au de acord ca mie sã-mi rãmânã casa pãrinteascã si pãmântul, fiindcã eu am avut grijã de bãtrâni. Asa cã am încheiat acte la notariat, prin care ei au renuntat la drepturile care li se cuveneau prin mostenire. Totul, pânã când bãiatul unuia dintre fratii mei a a început sã-si construiascã o casã pe unul din terenurile mele, motivând cã-i dreptul lui, de la taicã-sãu. Dar tatãl lui renuntase. Nu am putut sã-l conving nicicum cã nu are dreptate. Nu e un om de înteles. A început sã construiascã fãrã autorizatie, fãrã nimic, în anul 1994. Cu ajutorul primarului de-atunci a obtinut si autorizatie si certificat de urbanism, emise ilegal, fiindcã terenul nu este al lui si eu nu i-am dat nicio împuternicire. Nu mi-a mai rãmas decât sã ajuns la judecatã, care mi-a dat dreptate, chiar dacã el a fãcut recurs si a ajuns pânã la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Verdictul a fost sã pãrãseascã terenul meu. Fiindcã nu a vrut, am apelat la un executor. Cu mare greutate, pe 24 octombrie 2006, am reusit, în prezenta politiustilor din comunã, sã-i evacuãm, executorul întrocmind un proces verbal conform cãruia au fost evacuati. am pus lacãt pe usã si pe poartã. Dupã ce a plecat toatã lumea, nepotul meu si cu nevasta lui au spart lacãtele si-au bãgat din nou lucrurile în casã si chiar dacã am sunat la 112, nu s-a întâmplat nimic. Nu a venit nicio politie sã-mi ia declaratie, sã-l dea afarã, fiindcã el a încãlcat legea, sfidând o hotãrâre judecãtoreascã. Nimic! De atunci si pânã acum tot pe terenul meu a rãmas“, povesteste Gheorghe Cojoc.

Politia Dragomiresti, acuzatã de „obstructionarea… justitiei!“

Vãzând cã politia nu a luat mãsuri, Gheorghe Cojoc s-a adresat Parchetului de la Lângã Tribunalul Vaslui unde a fãcut plângere penalã, la care a asteptat rãspuns, spune el, aproape un an! Motivatia a fost aceea cã parchetul astepta rezultatul cercetãrilor efectuate de Politia Dragomiresti, care nu mai veneau…Exasperat, omul cere ca dosarul sã fie trimis în instantã, unde actiunea i-a fost respinsã. Face recurs la Tribunalul Vaslui, care este admis si trimite dosarul înapoi la Parchet, pentru reînceperea urmãririi penale. Parchetul asteaptã din nou rãspuns de la politia Dragomiresti…aproape 1 an! „Dosarul mai stã un an la Dragomiresti, si cum sã nu stea dacã nepotu-meu e prieten bun cu politistii din comunã? În fine, rezultatul a fost cã nepotul s-a ales, dupã ani de nervi ai proprietarului si bani cheltuiti pe drumuri numai ca sã-si recapete un bun ce i se cuvenea, cu o amendã de…3 milioane lei vechi! Si a rãmas tot pe terenul lui, cu casã cu tot! În toatã acesteaã perioadã, însã, nici nepotul nu a stat degeaba. A fãcut contestatie împotriva executãrii silite, solicitând sã i se anuleze procesul verbal de evacuare, dar nu a avut câtsig de cauzã. Vãzând asta, a deschis alt dosar civil pentru „pretentii“, ca unchiul lui sã-i plãteascã „investitiile fãcute pe terenul pe care vrea sã si-l recupereze!

„În ce tarã sã mã duc, sã mi se facã dreptate?“

„Eu am spus cã nu-i cumpãr casa, fiindcã nu eu l-am pus sã si-o construiascã abuziv, pe terenul meu, fãrã sã aibã niciun act, nimic. Am declarat la judecãtorie cã nu are decât sã-si ia si casa în spate, fiindcã i s-a eliberat o autorizatie falsã. El a chemat nu stiu ce expert si a pus o valoare enormã, 150 de milioane pentru un bordei de lut pe care si-a la fãcut, câtiva butuci si pomni fructiferi. Instanta îi admite cererea si mã obligã sã-i dau banii! Chiar dacã am depus la dosar acte peste acte, nu se stie cum, acestea dispãreau de fiecare datã. Probabil asta s-a întâmplat fiindcã el a avut avocat si eu, nu. Asa cã acum am proprire pe pensie, din 4 milioane îi dau lui 1,5 milioane. El stã tot acolo si eu îi mai dau si bani! În ce tarã sã mã duc sã mi se facã dreptate?“, se plânge Gheorghe Cojoc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.