25.9 C
Vaslui
19-aug.-2022

Şi funcţionari, şi măturători

- Advertisement -

Primăria Adjud a renunţat la 125 de angajaţi, începând din această lună, conform prevederilor Ordonanţei 63/2010 emisă de Guvernul Boc. Iniţial trebuiau daţi afară 140 de angajaţi, dar unii salariaţi au ieşit la pensie sau şi-au găsit un alt loc de muncă. Primarul Constantin Armencea a declarat că, în semn de protest, va închide primăria câte o zi în fiecare săptămână, iar funcţionarii publici vor fi trimişi la măturatul străzilor.

Primăria Adjud a dat afară 125 de angajaţi, începând cu data de 1 septembrie, conform preve-derilor Ordonanţei 63/2010 emisă de Guvernul Boc.
Până în momentul intrării în vigoare a actului normativ, la Primăria Adjud lucrau 348 de persoane reprezentând funcţionari publici şi angajaţi ai serviciilor din subordinea primăriei, respectiv de la Spaţii verzi, Salubritate, Pază, Construcţii, Transporturi, Administraţie baze sportive, Administraţie Cimitir, Administraţie Piaţă Obor Târguri.
Iniţial trebuiau daţi afară 140 de angajaţi dar unii salariaţi au preferat fie să iasă la pensie, fie să plece la un alt loc de muncă.
Primarul Constantin Armencea a declarat că disponibilizarea funcţionarilor este cea mai mare aberaţie a Guvernului Boc şi, în semn de protest, va închide primăria o zi în fiecare săptămână. „Pentru acest guvern descentralizarea este o utopie pentru că nu există decât pe hârtie. Deciziile pe care ar trebui să le ia primarul sunt luate de tot felul de neaveniţi de la Bucureşti care habar nu au ce înseamnă administraţia. Din aceste motive, în semn de protest, vom închide primăria o zi în fiecare săptămână, iar funcţionarii vor face muncă necalificată. Iar dacă nu vom reuşi să sensibilizăm pe nimeni, această măsură va fi extinsă“, a precizat Constantin Armencea.
Primarul din Adjud a explicat că disponibilizările se fac în baza unor raportări false care nu au nicio legătură cu realitatea. „Guvernul Boc nu este interesat de soarta oamenilor, este interesat numai de afacerile personale ale camarilei de partid“, a susţinut în conti-nuare primarul Constantin Armencea.

376 funcţionari trimişi în şomaj

La nivelul primăriilor din judeţul Vrancea a fost anunţată concedierea a 376 de persoane.
Cele mai multe persoane vor fi disponibilizate la Primăria Focşani, respectiv 190 de salariaţi de la instituţiile subordonate.
Noile organigrame au fost aprobate în ultima şedinţă de Consiliu Local. Cele mai multe posturi, 132, au fost desfiinţate de la Poliţia Comunitară Focşani. La Mărăşeşti, primăria a trebuit să renunţe la 23 de salariaţi.
monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.