9.4 C
Vaslui
22-mart.-2023

SIDA nu-i sperie pe tineri

- Advertisement -


Numarul persoanelor depistate cu HIV/SIDA a crescut in ultimii doi ani iar cele mai multe cazuri noi sunt in rândul tinerilor.

In ultima vreme, la Centrul Judetean de Transfuzie Sanguina (CJTS) Bacau a fost depistat un numar mai mare de cazuri cu hepatita virala, sifilis ori cu virusul HIV.

Prezenta unuia dintre aceste virusuri la persoanele in cauza a fost stabilita in urma testarii sângelui pe care ele au venit sa-l doneze.

“Este ingrijorator faptul ca a crescut numarul celor pe care noi ii depistam mai ales cu hepatita B, cu sifilis si chiar cu HIV, ne-a spus Irina Danie, biolog specialist, directorul CJTS Bacau. Numai in februarie 8 persoane au fost gasite cu hepatita B. Cu HIV, in ianuarie, a fost depistata o persoana. In perioada anterioara, foarte rar se constatau cazuri de infectie HIV.

Daca aveam câte unul pe an.” Aceasta demonstreaza ca incidenta unor boli transmisibile este acum mai mare, dar si faptul ca sângele recoltat de la donatori, inainte de a fi dat pentru transfuzie, a fost si este testat cu mare atentie si rigurozitate, dar mai ales cu mijloace foarte moderne. “Tot sângele care se recolteaza de la donatori este testat prin metoda Elisa, care ne da certitudinea ca in cazul prezentei unui virus acesta este depistat.

Daca rezultatul este pozitiv, trimitem probe de sânge si la Institutul National de Hematologie pentru confirmare. La toate cazurile despre care am vorbit avem confirmarea de la institut, inclusiv la cel cu HIV. Sângele recoltat de la persoanele respective nu a fost dat pentru transfuzie si asa procedam in toate cazurile”, a mai declarat directorul CJTS Bacau.

Infectia HIV vine, mai ales, de la relatiile sexuale neprotejate

sursa: http://www.desteptarea.ro/sida-nu-i-sperie-pe-tineri/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.