spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Simboluri prafuite

- Advertisement -

REGÃSIRE… Daniel Pancu si Sorin Frunzã sunt unii dintre cei mai reprezentativi fotbalisti pentru Rapid, respetiv FC Vaslui, ambii meritând câte o filã în istoria cluburilor unde s-au consacrat. Timpul a fãcut ca acestia sã se despartã de echipele lor de suflet, si dupã alte provocãri, sã ajungã într-un final, culmea, tot la Rapid si Vaslui. Doar cã, de aceastã datã, ‘‘fiul Giulestiului’’ a ales banii lui Porumboiu, iar ‘‘pustiul teribil’’, ce aducea aproape de unul singur promovarea ‘‘galben-verzilor’’ în primul esalon fotbalistic, si-a gãsit în sfârsit ‘‘echipa mare’’ dupã care a tânjit ani buni.

Partida de duminicã seara putea fi un meci cu o însemnãtate aparte, dacã douã foste simboluri, Sorin Frunzã si Daniel Pancu, s-ar fi întâlnit pe terenul de joc. Microbistii nu au nici o sansã sã vadã acest duel, deoarece Pancu a fost dat afarã de la prima echipã si trimis sã se antreneze pe maidanurile diviziei judetene, iar Sorin Frunzã, are sanse destul de mici sã evolueze, dupã ce de douã sãptãmâni a cãzut în dizgratia antrenorul Marius Sumudicã, cu care s-a certat destul de dur. Daniel Pancu a fost transferat la Vaslui pentru a aduce un plus de experientã în joc si pentru a contribui decisiv la realizarea unei performante istorice, dar dupã doar câteva luni aventura fostului idol din Giulesti avea sã se destrame prematur. Nemultumit de atitudinea sa, Viorel Hizo a decis sã îl excludã din anturajul primei echipe si sã îl trimitã la ‘‘reeducare’’ pe maidanurile din divizia judeteanã. Nici situatia lui Frunzã nu este mai roz, micutul mijlocas cãzând în dizgratiile antrenorului tocmai când începuse sã se impunã ca titular. O banalã ceartã în vestiar s-a transformat într-un adevãrat tãrãboi, astfel încât Frunzã nu a fost retinut în lot pentru meciul de la Brasov. Totusi mijlocasul stânga ar putea juca la Vaslui, si asta datoritã faptului cã Sumudicã se confruntã cu severe probleme de lot. Ar fi cea de-a treia revenire a lui Frunzã pe Municipal, dar prima în tricoul Rapidului, dupã ce în precedentele douã sezoane s-a întors ‘‘acasã’’ jucând pentru Unirea Urziceni. Atunci publicul s-a împãrtit în douã, unii aplaudându-l în picioare, în timp ce altii, influentati de declaratiile patronului la adresa acestuia, l-au huiduit copios.

Frigul si ceata, cei mai incomozi adversari

Schimbarea vremii din aceastã sãptãmânã le-a pus probleme atât rapidistilor, cât si “galben-verzilor”. Cele douã formatii au avut dificultãti în a se antrena si aceleasi conditii vor trebui sã le înfrunte si la ora meciului. Echipa din capitalã a avut emotii vineri dupã amiazã la plecarea spre Iasi, acolo unde ar fi trebuit sã fie cazati. Din cauza cetii dense acestia si-au amânat plecarea, iar dupã decolare au fost nevoiti sã aterizeze fortat la Bacãu. De aici au plecat spre Vaslui cu un autocar. La ora meciului mercurul din termomentre va coborî sub zero grade, caz în care misiunea fotbalistilor de a se exprima pe teren va fi extrem de dificilã. Cel mai afectat de frigul de afarã a fost în aceastã sãptãmânã Yero Bello, cel care, în prima zi în care temperatura a scãzut sub zero grade, nu a putut sã se antreneze. Dacã la ora meciului va fi foarte frig, nigerianul ar putea fi înlocuit în garnitura de start fie de Pouga, fie de Mike sau chiar de Neagu.

Zotincã : ‘‘Echipa s-a pregãtit foarte bine în aceastã sãptãmânã’’

“Ne asteaptã un meci greu, un meci foarte important, în urma cãruia se va stabili într-o oarecare mãsurã configuratia primelor pozitii. Echipa s-a pregãtit foarte bine în aceastã sãptãmânã, si indiferent de forma Rapidului noi vrem sã învingem. Nu ne intereseazã ce probleme sunt la alte echipe. Sumudicã poate sã aibã orice presiune, dar pe teren joacã jucãtorii, ei se exprimã pe teren. Am remarcat cu regret cã spectatorii sunt tot mai putini pe stadion. Avem nevoie de aportul publicului si îi asteptãm sã vinã în numãr cât mai mare la meciuri.” – Dorin Zotincã, secund FC Vaslui.

“Ne asteaptã un joc dificil”

Chiar dacã Rapidul nu trece prin cea mai bunã formã, fotbalistii giulesteni sunt montati ca la Vaslui sã obtinã toate cele trei puncte, care sã-i propulseze pe locul trei. Portarul Dani Coman sustine cã jucãtorii sunt pregãtiti sã înfrunte orice pentru a obtine victoria. “Suntem pregãtiti sã înfruntãm si frigul si adversarul. Ne asteaptã un joc dificil cu o echipã care se luptã pentru acelasi obiectiv ca si noi, cîstigarea campionatului. Am avut ceva sincope, dar eu sunt sigur cã putem cîstiga titlul. A fost o perioadã mai slabã, dar sper sã o fi depãsit si sã demonstrãm la Vaslui acest lucru”, a declarat Dani Coman.

“Putem face un joc bun”

Fotbalistul brazilian Rui Duarte considerã cã FC Vaslui e o echipã bunã a campionatului, însã Rapidul trebuie sã învingã pentru a reveni pe podium. “Având în vedere cã echipa a traversat o perioadã mai slabã, e normal cã ne asteaptã un meci greu la Vaslui. Dar eu cred cã putem face un joc bun care sã ne aducã cele trei puncte. oi vrem sã cîstigãm la Vaslui pentru noi toti, nu doar pentru Sumudicã. Împreunã cu el suntem un grup. Când o echipã nu merge, e normal sã fie probleme pentru antrenor, pentru cã este o singurã persoanã, jucãtori suntem 24”, a spus Rui Duarte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.