Simulare de incendiu la Spitalul de Urgență Vaslui, angajații nemulțumiți că mai multe zile nu au avut unde își parca mașinile

EXERCIȚIU…Pompierii dar și angajații spitalului au simulat modalitățile de intervenție, de salvare a persoanelor și de acordare a primului ajutor victimelor evacuate prin partea superioară a clădirii.

EXERCIȚIU… Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au desfășurat, în data de 11 martie, o simulare de incendiu în incinta Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Au fost simulate multiple modalități de intervenție, de salvare a persoanelor și de acordare a primului ajutor victimelor evacuate prin partea superioară a clădirii. Scopul general a constat în verificarea modului de intervenție a angajaților spitalului, precum și modul de intervenție al serviciului privat pentru situații de urgență din cadrul SJU Vaslui. La acțiune a luat parte și Sasha, un câine specializat în operațiunile de căutare-salvare a victimelor prinse sub dărâmături. Simularea era așteptată de toți angajații unității sanitare, care de aproape o săptămână nu au mai avut voie să-și parcheze mașinile în curtea spitalului. Acces la parcarea din interior au avut doar medicii și conducerea spitalului.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, au desfășurat un exercițiu în incinta Spitalului Județean de Urgență Vaslui cu scopul de a pregăti personalul medical în cazul unor situații reale de urgență. “Scenariul exercițiului a presupus producerea unui incendiu la etajele superioare ale unității spitalicești, în acest sens fiind simulate mai multe intervenții de salvare a persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor care s-au evacuat prin partea superioară a clădirii. În cadrul exercițiului, s-a efectuat și instruirea personalului spitalului privind intervenția în caz de incendiu. Scopurile generale ale acestui exercițiu au constat în verificarea modului de intervenție a salariaților Spitalului Județean, precum și modul de intervenție a serviciului privat pentru situații de urgență din cadrul S.J.U. Vaslui în contextul sprijinului forțelor profesioniste pentru situații de urgență. La exercițiu a participat și Sasha – un câine specializat în căutarea victimelor-, alături de plutonierul major Gheorghiu Dan, cei doi alcătuind un echipaj specializat în operațiunile de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături.” declară purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Printre pregătirile pentru simulare s-a numărat și impunerea eliberării locurilor de parcare cu o săptămână înainte ca aceasta să aibă loc. Exceptați de la această măsură au fost doar medicii și conducerea spitalului, în timp ce infirmierele, brancardierii, asistentele, precum și alte categorii de angajați ai SJU, dar și pacienții au fost nevoiți să își parcheze mașinile în exteriorul instituției. Această decizie a fost luată de administrația spitalului, care a considerat că mașinile ar fi un factor perturbator în desfășurarea exercițiului. Rămâne de văzut dacă, în cazul unui real pericol de incendiu, totul se va desfășura după scenariul ideal dorit, cu parcarea goală, sau dacă realitatea va fi cu totul alta.

 
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ