spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Simulări de luptă în spațiul aerian al României. Sute de soldați mobilizați, armament de ultimă oră

- Advertisement -
În spațiul aerian al României a avut loc un exercițiu militar turco-britanic cu avioane F-16, E7-T AWACS și Eurofighter, a anunțat Ministerul Apărării din Turcia.

În perioada mai-august 2021, mai mulți militari ai Marii Britanii au fost dislocați la baza aeriană Mihail Kogălniceanu cu scopul de la executa operațiuni de Poliție Aeriană Întărită coordonate de NATO. Aviatorii britanici au participat, în ultima perioadă, la numeroase misiuni de antrenament. Recent, alături de Turcia, aviatorii au efectuat un exercițiu în spațiul aerian al României.

Exercițiu turco-britanic în spațiul aerian al României 

Ministerul Apărării din Turcia a anunțat efectuarea unui exercițiu militar aerian în spațiul aerian al României, în cadrul căruia au participat avioane de luptă Eurofighter Typhoon din cadrul detașamentului britanic dislocat la Mihail Kogălniceanu și aparate F-16 Fighting Falcon ale aviației turcești.

Forțele aeriene ale Turciei au mai participat și la evenimentul bilateral de instruire cu aeronave Boeing E7-T Wedgetail pentru avertizare timpurie și control (AWACS), CASA/IPTN CN-235 pentru supraveghere și patrulare maritimă și KC-135R pentru realimentare în zbor, pe lângă avioanele de luptă Fighting Falcon.

Ministerul Apărării de la Ankara a publicat și o înregistrare video cu momente din timpul exercițiului aerian. …https://evz.ro/simulari-de-lupta-in-spatiul-aerian-al-romaniei-sute-de-soldati-mobilizati-armament-de-ultima-ora.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.