spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

Sindicalistii Transurb ies, din nou, în stradã. Le-a ajuns cutitul la os!

- Advertisement -

NEMULTUMIRI… Sindicalistii Transurb au anuntat noi proteste în stradã. De pe 14 septembrie, acestia vor picheta zilnic, între orele 10:00 si 14:00, în fata Primãriei Municipiului Vaslui, precum si în fata sediului societãtii. Alãturi de ei, se vor afla aproximativ 100 de colegi din tarã, membri ai Federatiei Transporturilor si Serviciilor Publice din România, pentru care sindicalistii au solicitat autoritãtilor locale sã asigure un spatiu necesar instalãrii unor corturi si a unei toalete. Principalele nemultumiri invocate de sindicalisti sunt “nerespectarea clauzelor contractuale, abuzurile si discriminãrile doamnei director general la adresa membrilor de sindicat”.

Conflictul dintre membrii Sindicatului Liber si Independent al SC Transurb SA Vaslui si conducerea societãtii a izbucnit la începutul anului 2019, când sindicalistii au început sã-si expunã public nemultumirile legate de salarii, orele suplimentare, conditiile de muncã si, spun ei, discriminãrile fãcute de directorul general. Au urmat mai multe proteste, negocieri pe tema salariilor, precum si procese în instantã.  Sindicalistii au anuntat acum noi proteste, de data aceasta atât în fata Primãriei Municipiului Vaslui, cât si în fata societãtii. “Scopul adunãrii publice îl constituie manifestarea în legãturã cu nerespectarea clauzelor contractuale, abuzurile si discriminãrile doamnei director general la adresa membrilor de sindicat, programarea la serviciu în mod preferential si discriminatoriu, astfel încât doar anumiti angajati sã beneficieze de sporuri, conditiile proaste de muncã si salarizarea micã, în raport cu complexitatea muncii, protestul nostru este datorat si faptului cã, la toate sesizãrile fãcute cãtre autoritãtile publice locale, nu s-au luat mãsuri, ba chiar mai mult, uneori nu am primit nici mãcar rãspuns. La aceastã adunare vor participa maxim 100 de participanti, care vor folosi bannere, pancarte, steaguri, vuvuzele, fluiere sau brosuri. Traseul de acces spre locul adunãrii va fi sediul SC Transurb SA-Crucea Gãrii-Piata Traian-Primãria Municipiului Vaslui. Vã asigurãm cã adunarea se va desfãsura în mod pasnic si civilizat, cu respectarea mãsurilor impuse de pandemie”, au anuntat sindicalistii.

Primarul: “în septembrie, voi veni în fata dvs. cu o analizã foarte serioasã la Transurb

La ultima sedintã de Consiliu Local, primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, a anuntat cã, luna aceasta, va veni în fata consilierilor locali cu “o analizã serioasã, din toate punctele de vedere” vizavi de situatia de la Transurb. În aceeasi sedintã, acesta i-a atras atentia directoarei cã nu trebuie sã dea vina pe Consiliul Local, atunci când se greseste ceva (n.r. rugatã sã explice de ce pretul abonamentelor pentru pensionari este dublu fa de cel pentru elevi, aceasta a spus cã “autoritatea publicã localã stabileste preturi, stabileste forma de organizare a transportului, numãrul de cãlãtorii, nu Transurb”). Iatã ce a spus edilul directoarei si consilierilor locali: “Doamnelor si domnilor consilieri, noi suntem vinovati, sã stiti. Dvs. si eu, pentru cã am aprobat si am dat bani la Transurb. Vorbesc foarte serios! Stimatã doamnã, aveti proprietatea termenilor. Proprietatea termenilor, doamna directoare. Analiza costului se face la societate, cheltuielile se centralizeazã si se contabilizeazã la societate, se aprobã de Consiliul de Administratie si se înainteazã cãtre cei în drept. Dacã între timp s-o fi schimbat legea… Doamnelor si domnilor consilieri, vã informez cã în luna septembrie voi veni în fata dvs. cu o analizã foarte serioasã la Transurb din toate punctele de vedere. Auditul pe 2021, cu ceea ce s-a constatat si s-a stabilit, este finalizat, luni va pleca spre Transurb si spre dvs. Auditul din 2020 va fi, din nou, adus la cunostintã, pentru cã ieri (n.r. marti, 24 august) sindicatul Transurb a fãcut din nou solicitare pentru a i se aduce la cunostintã mãsurile pe care le-am luat ca primar cu privire la activitatea Transurb. Aveti putinã rãbdare, pregãtim materialele, iar în septembrie voi veni personal cu o informare cu privire la aceastã societate”, a spus primarul în cadrul sedintei de Consiliu Local.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.