14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

Sindicaliștii Transurb vor picheta sediul Primăriei Vaslui

PROTEST… Sindicaliștii Transurb vor fi susținuți de mai mulți colegi din țară, membri ai Federației Transporturilor și Serviciilor Publice din România

ÎN STRADĂ… Sindicaliștii Transurb vor protesta marți, 14 septembrie, începând cu ora 11:00, în fața Primăriei Municipiului Vaslui. Aceștia vor fi susținuți de mai mulți colegi din țară, membri ai Federației Transporturilor și Serviciilor Publice din România. Principalele nemulțumiri invocate de sindicaliști sunt “nerespectarea clauzelor contractuale, abuzurile și discriminările doamnei director general la adresa membrilor de sindicat”.”Anul trecut, noi, membrii de sindicat, am primit zece decizii ilegale, pe care le-am contestat în instanță. Nu putem continua așa la nesfârșit. Domnul primar ne-a spus, zilele trecute, că a trimis încă de săptămâna trecută către societate raportul de audit de anul acesta, însă noi, sindicaliștii, nu l-am primit. Am făcut cerere la societate să îl primesc, iar doamna director mi-a răspuns că, momentan, e în concediu. Foarte bine, dar, totuși, pe noi ne înțelege cineva? Rezolvăm într-un fel acest conflict de muncă? Pentru că de doi ani jumătate tot suntem duși cu vorba, dar nimic concret”, a spus liderul de sindicat, Samir Ioniță.

Conflictul dintre membrii Sindicatului Liber și Independent al SC Transurb SA Vaslui și conducerea societății a izbucnit la începutul anului 2019, când sindicaliștii au început să-și expună public nemulțumirile legate de salarii, orele suplimentare, conditiile de muncă și, spun ei, discriminările făcute de directorul general. Au urmat mai multe proteste, negocieri pe tema salariilor, precum și procese în instanță.  Sindicaliștii au anunțat acum noi proteste în fata Primăriei Municipiului Vaslui. “Scopul adunării publice îl constituie manifestarea în legătură cu nerespectarea clauzelor contractuale, abuzurile și discriminările doamnei director general la adresa membrilor de sindicat, programarea la serviciu în mod preferențial și discriminatoriu, astfel încât doar anumiți angajați să beneficieze de sporuri, condițiile proaste de muncă și salarizarea mică, în raport cu complexitatea muncii, protestul nostru este datorat și faptului că, la toate sesizările făcute către autoritățile publice locale, nu s-au luat măsuri, ba chiar mai mult, uneori nu am primit nici măcar răspuns. La această adunare vor participa maxim 100 de participanti, care vor folosi bannere, pancarte, steaguri, vuvuzele, fluiere sau broșuri. Traseul de acces spre locul adunării va fi sediul SC Transurb SA-Crucea Gării-Piata Traian-Primăria Municipiului Vaslui. Vă asigurăm că adunarea se va desfășura în mod pașnic și civilizat, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie”, au anunțat, în primă fază, sindicaliștii. Ulterior, aceștia au precizat că primăria le-a autorizat protestul doar pentru maximum 50 de oameni, dar și că locul desfășurării va fi doar în fața primăriei.

Primarul: “în septembrie, voi veni în fața dvs. cu o analiză foarte serioasă la Transurb”

La ultima ședință de Consiliu Local, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat că, luna aceasta va veni în fața consilierilor locali cu “o analiză serioasă, din toate punctele de vedere” vizavi de situația de la Transurb. În aceeași ședință, acesta i-a atras atenția directoarei că nu trebuie să dea vina pe Consiliul Local, atunci când se greșește ceva (n.r. rugată să explice de ce prețul abonamentelor pentru pensionari este dublu față de cel pentru elevi, aceasta a spus că “autoritatea publică locală stabilește preturi, stabilește forma de organizare a transportului, numărul de călătorii, nu Transurb”). Iată ce a spus edilul directoarei și consilierilor locali: “Doamnelor și domnilor consilieri, noi suntem vinovați, să știți. Dvs. și eu, pentru că am aprobat și am dat bani la Transurb. Vorbesc foarte serios! Stimată doamnă, aveți proprietatea termenilor. Proprietatea termenilor, doamna directoare. Analiza costului se face la societate, cheltuielile se centralizează și se contabilizează la societate, se aprobă de Consiliul de Administratie și se înaintează către cei în drept. Dacă între timp s-o fi schimbat legea… Doamnelor și domnilor consilieri, vă informez că în luna septembrie voi veni în fața dvs. cu o analiză foarte serioasă la Transurb din toate punctele de vedere. Auditul pe 2021, cu ceea ce s-a constatat și s-a stabilit, este finalizat, luni va pleca spre Transurb și spre dvs. Auditul din 2020 va fi, din nou, adus la cunoștință, pentru că ieri (n.r. marti, 24 august) sindicatul Transurb a făcut din nou solicitare pentru a i se aduce la cunoștință măsurile pe care le-am luat ca primar cu privire la activitatea Transurb. Aveți puțină răbdare, pregătim materialele, iar în septembrie voi veni personal cu o informare cu privire la această societate”, a spus primarul în cadrul sedintei de Consiliu Local.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here