Sindicatul Europol: IGPR a dat un ordin intern pentru startul vânătorii de amenzi

Sindicatul Europol susţine că, printr-un ordin intern al IGPR, poliţiştilor li se impune să aibă o normă de amenzi ce trebuie aplicate populaţiei. Sindicatul Europol atrage atenţia asupra faptului că poliţiştilor li s-ar fi impus o normă de amenzi, iar numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate trebuie raportat în fiecare zi, conform unui ordin intern trimis către toate inspectoratele din ţară, documentul cu pricina fiind făcut public pe pagina de Facebook.

Sindicaliştii spun că poliţiştilor li se induce în subconştient că numărul de amenzi aplicate este un «indicator» de performanţă şi condamnă astfel de acţiuni considerate ca fiind de intimidare la adresa lor, acţiuni ce ar avea scopul de a-i obliga să aplice amenzi populaţiei.

Europol speră ca oamenii legii să nu accepte această „normă“.

Iată şi postarea de pe contul de socializare a lui Ioan Cănărău, agent principal şef în cadrul Inspectoratului Judeţean de Neamţ, la Poliţia Roman, vicepreşedintele Sindicatului Europol:    „Atenţie! Normă de amenzi impusă poliţiştilor. Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliţiei Române care da startul «vânătorii de amenzi». Poliţiştilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenţii aplicate, defalcat, amenzi/avertismente. Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de poliţişti. Şi este tot pentru prima dată când se induce în subconştientul poliţiştilor că numărul de amenzi aplicate este un «indicator» de performanţă. Condamnăm ferm aceste acţiuni de intimidare la adresa poliţiştilor, care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populaţiei. Ne punem speranţa că poliţiştii nu vor accepta această «normă» iar în situaţia unor presiuni din partea şefilor, vom interveni prompt!“.

Citeste mai mult: adev.ro/qp383o
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ