spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

Sinucidere șocantă la Roșiori: și-a tăiat gâtul cu flexul!

- Advertisement -

TRAGEDIE… Un tânăr de 24 de ani, din comuna Bunești Averești, condamnat recent de instanța Judecătoriei Huși, la un an și trei luni de închisoare cu suspendare și cu obligația ca patru ani să nu dețină, să nu poarte și să nu folosească niciun fel de armă, s-a supărat atât de tare pe pedeapsa primită, încât s-a decis să se sinucidă în cel mai cumplit mod cu putință. În noaptea de 30 spre 31 august, tânărul aflat în locuința părintească din satul Roșiori a pornit un flex și, fără să ezite o clipă, s-a rănit mortal la nivelul gâtului. Oroarea a fost descoperită de membrii familiei, tatăl său fiind cel care a anunțat sinuciderea la 112. Ieri, Roger Brișcaru a fost înmormântat și, în urma sa, oamenii din sat spun că tânărul, deși era mai teribilist, nu ar fi trebuit să recurgă la un asemenea gest, pentru că avea toată viața înainte, ca să prindă la minte. Scandalul în urma căruia Roger Brișcaru a fost condamnat de instanța Judecătoriei Huși la pedeapsa cu suspendare, plus 70 de zile de muncă în folosul comunității, a fost și el unul de răsunet. Mai exact, pe 30 decembrie, anul trecut, Roger a început o ceartă pe Facebook cu doi tineri din Huși. Hotărât să le aplice o corecție, acesta a venit în oraș înarmat cu o macetă, având o lamă de 38 cm. Un echipaj de jandarmi însă l-a prins rapid, preîntâmpinând astfel o eventuală confruntare sângeroasă. Ulterior, tânărul din Roșiori a fost cercetat și condamnat pentru „amenințare” și „tulburarea liniștii și ordinii publice”.

Tragedia s-a petrecut în noaptea dintre 30 spre 31 august. Apelul la 112 a fost făcut spre dimineață, de către tatăl băiatului. Era clar că pentru victima de 24 de ani nu mai era nimic de făcut. La fața locului au venit polițiștii, pentru cercetări, iar trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei. Oamenii din sat susțin că Roger și-ar fi pus capăt zilelor folosind un flex, moartea sa fiind una extrem de violentă. În cauză s-a deschis dosar penal, pentru „ucidere din culpă”. „La data de 31 august 2023, ora 04.28, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Bunești – Averești, județul Vaslui, cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 24 de ani, s-ar fi sinucis. În cauză, a fost întocmit dosar penal și sunt efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite, cu exactitate, împrejurările în care s-a produs decesul tânărului”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Pentru amenințarea cu cuțitul, condamnarea cu suspendare, plus cele 70 zile de muncă în folosul comunității, a fost considerată prea blândă de procurori

Scandalul care a dus la condamnarea lui Roger Brișcaru, din luna iulie a anului curent, a avut loc în decembrie 2022. Pe 30 decembrie, după o ceartă iscată pe Facebook cu doi băieți din Huși, tânărul din Roșiori a înșfăcat un cuțit cu o lamă uriașă, de 38 cm și, amenințându-i pe hușeni, a venit cu o mașină de ocazie în oraș, unde a vrut să le dea o lecție. Pe strada General Teleman, în jurul orelor 20:30, acesta a început un scandal, iar un echipaj de jandarmi a ajuns la timp la fața locului. L-a imobilizat pe tânărul agitat și l-a dus la Poliție. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost cercetat în libertate. Condamnarea a venit destul de repede, acesta primind o pedeapsă de un an și trei luni de închisoare, cu suspendare, dar și 70 de zile de muncă în folosul comunității. I s-a mai impus, de asemenea, să nu se mai apropie de cei doi hușeni, părți vătămate, la o distanță mai mică de 50 metri, pentru următorii doi ani, iar vreme de patru ani să nu poarte și să nu folosească niciun fel de armă. Procurorii însă au considerat că pedeapsa a fost cam blândă, motiv pentru care au declarat Apel.

„Păcat, că plâng acum părinții după el, că mai mare durere nu poate fi”

Sătenii din Roșiori spun că moartea tânărului și, mai cu seamă, modul extrem de violent în care acesta a decis să își pună capăt zilelor, i-a înmărmurit. Unii susțin că băiatul mai spusese apropiaților că are gânduri negre, acutizate pe fondul problemelor cu legea, a condamnării primite și mai ales a faptului că procurorii hușeni declarase Apel față de hotărârea de fond, însă nimeni nu l-a crezut în stare să își facă rău. „Era un băiat teribilist, ca toți băieții din ziua de azi. Nu vedeți ce arată pe la televizor, ce se întâmplă prin toată țara? Am auzit că s-a supărat de la condamnarea primită și a spus că va face ceva, dar nu a spus ce. Povesteau tinerii de pe aici, că avea niște idei, dar nimeni nu l-a crezut. Păcat, că plâng acum părinții după el, că mai mare durere nu poate fi. Sigur că îl iubeau, că era copilul lor. Părinții sunt oameni liniștiți, sunt veniți de vreo cinci ani aici, de la Constanța. S-au retras spre locurile natale, se purtau frumos, ca toți oamenii. Roger era cel mai mic dintre copii, din câte știm, și poate era mai alintat. A fost un șoc prea mare pentru săracii oameni moartea lui. Mare păcat”, spun sătenii din Roșiori.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.