31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Siria ar trebui să doboare avioanele turcești dacă vor invada țara, spun forțele kurde susținute de SUA

Comandantul Forțelor Democrate Siriene (FDS), susținute de SUA, a transmis duminică că luptătorii săi își vor coordona acțiunile cu trupele guvernului sirian pentru a respinge o eventuală invazie a Turciei în nordul țării și a spus că Damascul ar trebui să își folosească sistemele de apărare antiaeriană împotriva avioanelor turcești, scrie Reuters.

Ankara a anunțat că va lansa o nouă ofensivă în nordul Siriei, zonă controlată de FDS, o alianță condusă de kurzii din Unităţile de Apărare a Poporului (UAP).

Noile provocări au scos în evidență cât de complexe sunt relațiile diplomatice în nordul Siriei: în timp ce Turcia îi consideră teroriști pe cei de la UAP, forțele conduse de kurzii din Siria sunt susținute de Washington și și-au coordonat operațiunile cu guvernul sirian și aliatul său, Rusia.

Mazloum Abdi, șeful FDS, a transmis că trupele sale sunt dispuse să lucreze cu forțele guvernamentale pentru a lupta împotriva Turciei, dar a spus că nu mai este nevoie ca Damascul să trimită trupe adiționale.

„Lucrul esențial pe care armata siriană ar putea să îl facă pentru a apăra teritoriul Siriei ar fi să își folosească sistemele de apărare antiaeriană împotriva avioanelor turcești”, a spus Abdi într-un interviu prin telefon dintr-o locație secretă din nordul Siriei…https://www.digi24.ro/stiri/externe/siria-ar-trebui-sa-doboare-avioanele-turcesti-daca-vor-invada-tara-spun-fortele-kurde-sustinute-de-sua-1965273

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here