spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Sistem performant de curățare a aerului de microbi într-un spital din Galați. Costă 1,6 milioane de euro

- Advertisement -

În cadrul unui proiect pe fonduri europene se va realiza un sistem de ventilare și tratare a aerului, la Spitalul TBC Galați, unitate medicală unde au fost și sunt tratate cazurile de COVID-19.

Autoritățile județene au semnat un nou contract cu fonduri europene care prevede modernizarea instalației electrice și realizarea unui sistem performant care curăță aerul. Concret, este un sistem de ventilare și tratare a aerului, folosind și instalații cu presiune negativă, în două clădiri ale Spitalului TBC Galați. Investiția este de opt milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro.

 „Este o investiție extrem de importantă pentru Spitalul TBC, care va aduce mai multă siguranță pentru pacienți și pentru personalul medical. Vom reface în totalitate instalația electrică din cele mai importante corpuri de clădire, folosind la interior așa numitele cabluri <halogen free> care sunt ignifugate și rezistente la impact. De asemenea, vom monta și instalații de ultimă generație de ventilare și tratare a aerului, folosind în anumite saloane și spații medicale inclusiv sisteme cu presiune negativă, care filtrează în mod continuu aerul”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Potrivit specialiștilor, fluxul și presiunea aerului au un rol foarte important în eliminarea germenilor. De asemenea, sistemul cu presiune negativă fiind eficient și împotriva contaminărilor în cazul pacienților contagioși, mai ales în cazurile de coronavirus sau tuberculoză…https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/sistem-performant-de-curatare-a-aerului-de-microbi-2205423.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.