20.7 C
Vaslui
27-sept.-2022

Sistem revoluţionar într-un spital din România: brăţări electronice pentru pacienţi

- Advertisement -

Pacientul primeşte în momentul în care se internează o brăţară confecţionată din hârtie cerată, rezistentă la apă şi la rupere, cu închizătoare pe bază de adeziv.

Spitalul Municipal Adjud implementează un sistem prin care se pot stoca informaţii despre pacienţi mult mai uşor, sigur şi într-un timp scurt.

Sistemul constă în alocarea fiecărui pacient, la internare, a unei brăţări de identificare pe care este imprimat un cod unic. Pe platforma operată intern, în spatele fiecărui astfel de cod, personalul medical poate regăsi în timp real, cu ajutorul unui dispozitiv de citire, diferite informaţii despre pacienţi: istoric medical, posibile alergii, medicaţie administrată în prezent şi dozarea, detalii referitoare la intervenţii chirurgicale.

De asemenea, sistemul oferă posibilitatea stocării de date actualizate referitoare la trasabilitatea actului medical şi a materialelor sanitare sau tratamentelor folosite pentru fiecare caz în parte. În plus, având la bază acest cod imprimat pe brăţară, platforma va genera rapoarte pe fiecare cod, reducându-se astfel timpul alocat de personalul medical întocmirii diverselor documentaţii specifice.

Citeste mai mult: adev.ro/rf3rme

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.