Sistemul asigurărilor “obligatorii” de locuinţe: Nu-i asiguraţi pe cei cu case în zone inundabile

Companiile de asigurare îşi notifică agenţii să nu încheie poliţe pentru locuinţele din “zone inundabile frecvent”, deşi legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor exceptează doar locuinţele fără autorizaţie de construcţie, nu şi pe cele din arii inundabile.
Cotidianul Gândul a intrat în posesia unei note interne a uneia dintre companiile de asigurări care îşi instruieşte agenţii ca, în “zonele inundabile frecvent”, să nu fie încheiate poliţe obligatorii pentru locuinţe, specificând, cu litere bolduite: “ATENŢIE! PAID (Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor – compania care emite poliţele de asigurare obligatorii pentru locuinţe – n.red.) nu acordă despăgubiri şi EUROINS nu va subscrie pentru (sublinierea notei-n. red.) locuinţe construite în zone în care organele în drept au interzis acest lucru prin acte publice sau comunicate asiguratului (ex: zone inundabile frecvent) (sublinierea notei -n.red.)”, se arată în nota internă trimisă de compania de asigurări către agenţiile sale din ţară.

Reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) susţin că şi locuinţele din aceste zone trebuie asigurate. “Legea nu prevede excepţii, nici măcar pentru zone inundabile. Potrivit legii, toate locuinţele trebuie asigurate dacă există o asigurare de construcţie”, a explicat directorul departamentului de relaţii cu presa din cadrul CSA, Catrinel Frâncu.
realitatea.net
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ