31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Sistemul de colectare din “poartă în poartă”, cu bucluc! (FOTO)

CU GREU, DAR SE REZOLVĂ… Începând cu data de vineri, 8 aprilie, în comuna Băcani va începe implementarea sistemului de colectare a deșeurilor menajere prin metoda „din poartă în poartă”. Primarul comunei, liberalul Vasile Stoica, a început campania de informare a cetățenilor și a constatat că pe anumite străzi sau sectoare de drum nu se poate face colectarea din poartă în poartă din diferite motive. Principalul motiv ar fi … lipsa asfaltării, dar primarul Stoica a promis că nu se lasă și va asfalta acolo unde sunt astfel  de probleme.

O altă problemă ar fi că mașina de salubrizare nu poate avea acces, deoarece  mașina de gunoi nu poate face manevrele de întoarcere. În prezent, pe anumite sectoare de drum, Primăria Băcani a început lucrările de modernizare prin asfaltare (după terminarea asfaltării acestor drumuri, vom putea colecta din poartă în poartă)

“Angajații de pe mașina de salubrizare vor urmări cu atenție mărită toate deseurile depozitate în pubele. Dacă descoperă că în pubelele pentru gunoiul menajer au fost depozitate: resturi din construcții, gunoi de la animale, animale moarte, resturi metalice, deșeuri din sticlă, gunoiul de la gospodăriile respective nu va mai fi colectat.  Din aceste motive, colectarea gunoiului se va face din fața gospodariei fiecărui cetățean, acolo unde rețeaua stradală permite accesul și manevrarea mașinii de salubrizare.”, a precizat primarul Vasile Stoica. Totodată, acesta a făcut și precizări pentru  cetățenii care locuiesc pe străzile unde masina de gunoi nu are acces. “Aceștia vor trasporta pubelele până la punctele intermediare de colectare stabilite sau până la punctul maxim de acces. Punctele intermediare stabilite pentru colectarea gunoiului menajer, le puteți vedea în listele de mai jos! Pe fiecare sat în parte!”, a mai spus primarul comunei Băcani.

Totodată, vă informăm următoarele: colectarea gunoiului menajer de la punctele actuale de colectare se va face pentru ultima oară în data de 30 martie, după care începând cu data de 08 aprilie, gunoiul menajer se va colecta din poartă în poartă în fiecare zi de vineri, iar la punctele actuale este interzisă depozitarea oricărui tip de deșeuri.

Ce amenzi s-au stabilit pentru cei care nu se conformează

Persoanele care vor fi depistate că vor arunca gunoi pe domeniul public, începând cu data de 08 aprilie a.c., vor fi sancționate conform legii cu amenzi de până la 10.000 lei .

“Dragi cetățeni! Pentru ca acest sistem de colectare a gunoiului menajer să aibă rezultatele dorite, acelea de a-i ajuta pe cetățenii noștrii, rog din suflet toți posesorii de: tractoare, utilaje agricole, autoturisme și căruțe, ca în fiecare zi de vineri să nu blocheze drumurile publice prin parcarea acestora pe partea carosabilă, blocând astfel accesul mașinii de gunoi.  Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a mai precizat primarul Vasile Stoica.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here