14.4 C
Vaslui
07-oct.-2022

Site-ul Vremea Nouă, ținta unui atac cibernetic de amploare! Au fost vizate mai multe articole!

- Advertisement -

BLOCAT… Site-ul VRN.ro a fost, miercuri seara, ținta unui atac informatic de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), potrivit companiei care furnizează serviciul de găzduire. Atacul s-a materializat prin trimiterea unui număr imens de cereri de accesare a site-ului, în jur de 10.000 pe secundă, iar vârful a atins aproape 60.000 request-uri/secundă. În total, în cele 60 de minute cât a durat atacul, au fost sute de milioane de cereri, ceea ce a dus la blocarea totală a site-ului.

„Astfel de atacuri nu sunt o raritate, ele au loc frecvent, aproape zilnic. Ce a fost diferit de acesată dată a fost numărul foarte mare de request-uri. Dacă la un atac obișnuit pot fi și 2000 de cereri pe secundă de la un singur ip, acum au fost câteva zeci de mii, ceea ce a făcut ca site-ul să pice. Au fost verificate câteva ip-uri, iar aceste request-uri au venit din toate colțurile lumii: Iran, Vietnam, Tailanda, Canada și alte țări. E greu ca un atac de acest gen să fie localizat, el poate fi doar contracarat prin anumite setări, care pentru o perioadă limitează traficul pe site”, a declarat reprezentantul companiei Spacehost SRL, care furnizează serviciul de găzduire pentru site-ul Vremea Nouă.

De menționat că săptămâna aceasta, mai multe site-uri de știri din România au fost ținta aceluiași tip de atac cibernetic. Dacă în cazul celor de la G4Media, vizate au fost articolele care dezvăluiau că  Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul Nicolae Ciucă a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat, în cazul site-ului nostru, articolele cele mai atacate au fost cele abordau subiectul plafonării prețurilor la energia electrică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Te caca rasu si plansu cand auzi asa ceva.Nu stiti ce sa mai inventati că prostimea sa va acceseze site-ul de 2 bani.Ce sa va fure, covrigi de 1 leu?

  2. Mare ziar mai sunteți și voi de ati ajuns sa fiti atacati cibernetic! Cred ca au epuizat hackerii toate celelalte site-uri! Sunteti un fel de NASA de Vaslui, pare-mi-se! Adevărul este ca, ori cu voi, ori fara voi, tot una ar fi. Lumea n-ar baga de seama daca n-ati mai exista. Hai, la cat mai multe atacuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.