Situatie revoltãtoare: Spitalul Bârlad acuzat de moartea unui bãrbat, aflat la morgã de zece zile!! Fiica acestuia a fãcut plângere penalã! (FOTO, AUDIO)

INCREDIBIL!…Protest disperat la Bârlad, acolo unde fiica unui bãrbat în vârstã de 53 ani, Dorel Petru Andrei, salariat la SC Unistil Bârlad, decedat în noaptea de 27/28 noiembrie la CPU din cadrul Spitalului Bârlad, se confruntã cu o situatie aproape imposibilã! Dupã ce autoritãtile au anuntat-o cã tatãl ar fi fost pozitiv la testul pentru Covid-19, femeia a fost obligatã sã se izoleze pentru 14 zile. Degeaba a încercat sã demonstreze, inclusiv cu text negativ, faptul cã ea nu e infectatã si vrea doar sã îsi înmormanteze pãrintele, cãci autoritãtile, în spetã DSP Vaslui si Spitalul Bârlad, au respins orice demers al fiicei defunctului, care a fost umilitã de cãtre autoritãti începând cu cei de la Ambulantã si pânã la cei de la DSP Vaslui! Ajunsã la disperare, fata decedatului, Andreea Andrei,în vârstã de 22 de  ani, a postat pe Facebook un mesaj prin care si-a exprimat nemultumirea. Apoi, cu tabloul tatãlui sãu dar si cu o pancartã a iesit la poarta locuintei sã protesteze. Necazul tinerei este cu atât mai mare, cu cât se teme cã tatãl ei va fi înmormântat de Primãrie, asa cã este obligatã sã semneze cã acesta a murit de Covid-19, ca sã nu fie înmormântat ca un câine, fãrã cele crestinesti, fãcute cum se cuvine. Fata si-a luat avocat din Iasi, deoarece a fãcut plângere penalã la Politia Bârlad, acuzând cadrele medicale din spital cã i-au omorât tatãl, iar când a vrut sã-si ia avocat din Bârlad sau Vaslui, niciun avocat nu s-a arãtat interesat sã „lupte” împotriva sistemului, spune ea! Conducerea Spitalului din Bârlad a fost solicitatã pentru un punct devedere în acest caz, iar managerul Daniela Bors a precizat cã va declansa o anchetã internã pentru a afla cu exactitate în ce conditii s-a produs decesul.

Un caz iesit din comun s-a petrecut la Bârlad, soldat din pãcate cu decesul unui bãrbat de 53 de ani, care a ajuns la spital la Bârlad pe 27 noiembrie seara în jurul orelor 23.15, dupã un cosmar de mai bine de cinci ore. Bãrbatul, Dorel Petru Andrei, care suferea de un diabet de tip 2 si HTA, s-a simtit rãu joi, pe 26 noiembrie, si fiica sa l-a dus a doua zi, pe 27 noiembrie, la o clinicã din Bârlad pentru a face analiza la sânge în vederea stabilirii glicemiei. Spre surprinderea fetei, analiza a relevat o glicemie extrem de mare: 471! Cum tatãl ei era acasã, aceasta a chemat Ambulanta, la 112, în jurul orelor 19.00, dar reactia celor de la Ambulantã nu a fost una promptã! Nici dupã patru apeluri nu s-a deplasat nimeni, desi fata era disperatã cã tatãl ei se stingea de o comã diabeticã clarã! L-a luat în spate cu un taximetrist si s-a dus la Centrul de Permanentã, unde medicul de gardã, un arab, l-a stabilizat putin si l-a trecut pe oxigen, chemând apoi Ambulanta, ca sã-l transporte la Spitalul din Vaslui! Numai cã, în ciuda recomandãrilor fãcute de medicul de gardã de la Centrul Medical de Permanentã, cadrele de pe ambulantã l-au dus la spitalul din Bârlad! Unde bârlãdeanul, care a presimtit cã nu mai iese viu din spital, i-a cerut fetei sã-i facã o ultimã pozã viu, cã el de acolo iese doar mort! Si, la nici o orã de la aducerea lui la CPU Bârlad, acesta a murit! Si aflati cã abia luni, 7 decembrie poate fi luat de la Morga spitalului si îngropat, deoarece, mort fiind, medicii au constatat cã avea Covid-19, iar fata strigã încontinuu cã nu este adevãrat! Pentru cã n-a vrut sã semneze cã îl ia în sac, cu Covid-19, fiind si ea pusã în izolare, ca si contact direct, mortul a stat deci zece zile la morgã în frigider!!!

Fata decedatului a declarat rãzboi sistemului medical vasluian: spital DSP,SAJ

Andreea Andrei a postat încontinuu pe Facebook strigãtul de disperare si a trecut la actiuni de protest… în izolare! Adicã la poarta casei!

„Tatãlui meu o sã îi facã tocmai miercuri (2 decembrie – n.r.) autopsia deoarece sunt comozi si pe 29,30 noiembrie si 1 decembrie nu lucreazã! Iar eu nu pot sã mã bucur fãrã el de aceastã sãrbãtoare, deoarece el a fãcut stop cardiorespirator vineri noaptea (27 noiembrie – n.r.) si m-au anuntat sâmbãtã la 6:30 sã îl iau de la morgã! Duminicã dupã amiazã (29 noiembrie – n.r.) m-au sunat cei de la DSP si mi-au spus cã nu am voie sã mai ies din casã si nici sã umblu dupã cele necesare pentru înmormântare deoarece avea Covid, când el de fapt a fãcut infarct! Au vrut sã îmi închidã gura deoarece i-am amenintat cu judecata si am ajuns la Politie pentru a face demersurile necesare, asa cã m-au închis în casã singurã douã sãptãmâni fãrã sã le pese dacã am apã sau mâncare! Vor sã mor singurã în casã si sã ma bage la Covid pentru a le creste numãrul de cazuri. Totodatã, m-au refuzat când am cerut sã fiu testatã, sustinând cã sunt asimptomaticã, fãrã ca mãcar sã vadã cum arãt, doar prin telefon!Trãim într-o tarã cu oameni de nimic si cu legi mizerabile fãcute pentru a muri singuri în casã! Dumnezeu e mare si vede pe toatã lumea! Mai ales pe doctorii care si-au atribuit singuri dreptul de decizie asupra vietii pacientilor care ajung la spital! Cineva de departe mi-a spus <<Doctorii de la spitalele din Bârlad sunt niste mãcelari! Dupã ce opereazã gresit, trimit pacienti la noi, la Iasi!>>. Multumiri din suflet doctorului care a fost de gardã la Centrul de permanentã în noaptea de 27.11xx, Valid Abdulah! Omul acela a fãcut tot ce e posibil omeneste dupã 4 ore de asteptat acasã salvarea! Dacã avea mai multã putere, poate îi mai dãdea si zile de trãit pânã ajungea ambulanta, pentru cã eu am sunat la 19:15 iar ei au venit la 23:05, stiind deja de la mine cã are glicemia 471! Niste criminali! La spital, sigur nu s-au uitat la el deoarece a murit la o orã dupa internare! Sã le fie rusine si sã se facã dreptate!”, a postat fata decedatului pe Facebook.

Reactia spitalului din Bârlad: „Vom face o anchetã internã ca sã stabilim adevãrul”

Fata care si-a pierdut tatãl sub ochii ei, la numai o orã dupã ce l-a lãsat încrezãtoare pe mâna medicilor care acum îi face „mãcelari” si „criminali”, ne-a precizat cã si-a angajat avocat din Iasi deoarece, dupã ce a fãcut plângere penalã, a constatat cã niciun avocat din Bârlad sau Vaslui nu vrea sã lupte „contra sistemului”. Am contactat pe managerul spitalului Bârlad, ec. Daniela Bors, care, spre surprinderea noastrã, habar nu avea de acest caz, desi fata a fãcut plângere penalã la Politie, i-a trimis un e-mail pe site-ul spitalului, a trimis avocata la spital, împreunã cu fratele ei… dar nimeni nu a catadixit sã o contacteze mãcar! Nici spital, nici DSP nici SAJ! Iar ea a stat cu tatãl mort zece zile la morgã! Iatã ce ne-a declarat managerul Daniela Bors:

„Am înteles cã domnul a venit noaptea, cu ambulanta, pe 27 noiembrie la CPU si, pe la orele 23.35, i s-a recoltat proba pentru testul PCR. Rezultatul a venit pe 28 noiembrie si era pozitiv. Nu cunosc alte amãnunte si pânã nu stau de vorbã cu medicul care era de gardã nu pot sã emit nicio ipotezã. Buletinul PCR spune clar cã era pozitiv la virusul SARS-CoV-2, doar nu falsificãm noi buletinele. Vom face o anchetã internã, voi sta de vorbã cu medicul si îi voi lua o declaratie, sã vedem exact ce s-a întâmplat”, a spus Daniela Bors.

Pe site-ul nostru gãsiti declaratia Andreei Andrei, în care descrie cosmarul prin care a trecut tatãl ei, de la medicul de familie, pânã la cel de la CPU, unde a si murit, precum si umilintele la care a fost supusã începând de la dispecerul de la 112, care a amenintat-o cu amendã dacã mai tine telefonul ocupat, deoarece nu a considerat grav cazul tatãlui ei, pânã la DSP Vaslui, care, în timp ce ea fãcea plângerea penalã la Politie, ca un fãcut, tocmai atunci a sunat-o un inspector pe telefon si a trimis-o, sub amenintarea amenzilor si a închisorii, în izolare 14 zile!!!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ