19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Salvari la limita

- Advertisement -

Situatii disperate pentru un bebelus si douã femei însãrcinate!

LA LIMITÃ Un copil de numai nouã luni din localitatea Cârja a ajuns la spital dupã aproximativ cinci ore de la apelul mamei pe numãrul unic de urgentã 112. Prin acelasi calvar a trecut si o gravidã în vârstã de 26 de ani, aflatã în 36 de sãptãmâni. La închiderea editiei ziarului nostru, Ambulanta a fost solicitatã pentru o altã gravidã în satul Cepesti, comuna Bogdãnita. Pentru cã Ambulanta nu a mai putut înainta din cauza zãpezii, primarul comunei s-a oferit sã vinã în sprijinul femeii cu o masinã de teren.

Mai bine de 5 ore în nãmeti

Una dintre cele mai grele interventii a avut ca scop salvarea unui bãietel, de doar nouã luni, din localitatea Cârja, cu dureri abdominale, diaree si dezhidratare. Din cauza viscolului, ambulantierii nu au reusit sã ajungã pânã acolo, înzãpezindu-se la câtiva kilometri de sat. Pentru a rezolva aceastã situatie, Comandamentul de Iarnã instituit la nivelul judetului Vaslui a solicitat ajutorul Unitãtii Militare din Bârlad cu un camion 6X6 si cu un echipaj 10 militari. Pânã la locul unde ambulanta a rãmas blocatã între nãmeti militarii au fãcut aproximativ douã ore. Din fericire, între timp, copilul si mama sa au fost scosi din sat si transportati cu un tractor pânã la Ambulantã, care a fost scoasã din zãpadã cu ajutorul unor cetãteni din zonã. Au ajuns în sfârsit la Spitalul de Copii „Sf. Nicolae” din Bârlad în jurul orei 18.20, dupã mai bine de cinci ore de la solicitare. „A fost groaznic, nici nu am cuvinte. E un viscol teribil acolo si se circulã foarte greu. Este a doua misiune de astãzi în localitatea Cârja. La prima am putut ajunge acolo, chiar dacã destul de greu. La cea de-a doua interventie ne-am blocat între nãmeti aproape de sat. Stiu cã în ajutorul nostru a pornit un echipaj de militari, dar problema s-a rezolvat între timp cu ajutorul unor cetãteni din zonã. De înaintat nu mai puteam înainta, noroc cã mama si copilul au fost adusi de acolo cu un tractor. Am mers greu pânã la Bârlad, dar am ajuns cu bine. Apelul a fost fãcut la ora 13.24, iar acum este 18 si 20”, ne-a declarat soferul de pe Ambulantã. În ceea ce priveste bãietelul, acesta a fost consultat de cadrele medicale de la spital, iar în prezent starea sa de sãnãtate este stabilã.

Calvar pentru douã gravide

În aceeasi situatie s-au aflat si douã gravide, cu domiciliul tot în mediul rural. Pentru prima dintre ele, în vârstã de 26 de ani, aflatã în 36 de sãptãmâni, ambulantierii au avut mari bãtãi de cap în drum spre Mânzãtesti, comuna Mãlusteni. Ei n-au putut ajunge la destinatie si a fost nevoie de interventia a 10 subofiteri bârlãdeni de la Unitatea Militarã cu un autocamion. Femeia a ajuns în cele din urmã la spital, dupã aproape sase ore de cosmar. La închiderea editiei ziarului nostru, ambulantierii bârlãdeni au primit un alt apel, tot pentru o gravidã, domiciliatã în satul Cepesti, comuna Bogdãnesti. Autosanitara nu a putut înainta decât foarte putin pe drum, rãmânând înzãpezitã cu aproximativ 20 de km înainte de destinatie. Pentru a rezolva aceastã problemã, primarul din comunã s-a oferit sã o ducã pe femeie pânã la Ambulantã cu ajutorul unui autoturism de teren.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.