spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de patriarhul Daniel

- Advertisement -

Patriarhul a venit ieri in vizita la Iasi si a participat la slujba de Te Deum. Miine, Preafericitul va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii „Al.I. Cuza”

Iasul acorda vinerea aceasta cel de-al doilea titlu de Doctor Honoris Causa patriarhului Daniel. Dupa ce in anul 2006 acesta a primit cea mai inalta distinctie academica din partea Universitatii de Arte „G. Enescu”, anul acesta a venit rindul Universitatii „Al.I. Cuza” sa premieze intreaga activitate a patriarhului. Astfel, in cursul zilei de miine, in cadrul unei ceremonii organizate in Aula Magna „Mihai Eminescu” a celei mai vechi universitati din tara,

Preafericitul parinte va primi titlul de Doctor Honoris Causa. Acesta si-a inceput de ieri vizita la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Patriarhul a fost intimpinat la Aeroport de catre IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, de catre IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, de PS Calinic Botosaneanul episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, de IPS Vasilios, mitropolitul Elasoniei, dar si de oficialitati judetene, precum prefectul Dragomir Tomaseschi si subprefectul Bogdan Saramet. Patriarhul s-a indreptat apoi spre Catedrala Mitropolitana, unde a fost intimpinat de sute de credinciosi prezenti la pelerinajul Sfintei Parascheva. Dupa ce s-a inchinat in fata Sfintelor moaste, Preafericitul patriarh a participat in sfintul locas la slujba de Te Deum oficiata de PS Corneliu, episcopul Husilor. La final, acesta a vorbit credinciosilor despre modelele reprezentate de Sf. Cuvioasa Parascheva si de catre Sf. Maxim Marturisitorul, indemnindu-i pe cei prezenti la inmultirea rugaciunilor si la intarirea credintei in aceste vremuri de delasare. Cu ocazia vizitei realizate la IasI, PF Daniel va oficia in cursul acestei dimineti si slujba Sfintei Liturghii cu ocazia sarbatorii Cuvioasei Parascheva. Duminica aceasta, patriarhul va oficia, de asemenea, si slujba de resfintire a Manastirii Golia, alaturi de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.