spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
17-apr.-2024

UPDATE: Slujbă și masă de sfințire a preoților, spartă de polițiști! (FOTO)

- Advertisement -

UPDATE: „În cursul zilei de astăzi, 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 9 persoane. Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului dar și față de participanții identificați un număr de 10 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

JENANT… Mai mulți preoți, în frunte cu protopopul de Bârlad  preotul Vasile Lăiu, au fost surprinși  în seara de 8 Martie  de polițiști în Restaurantul  Royal  din Bârlad, în timp ce sfințeau o masă. Protopopul Lăiu se afla în salonul restaurantului  împreună cu șase  preoți. Aceștia au fost solicitați de patronii  localului pentru a sfinți noul mobilier, asta deși sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor în Bârlad,  din  cauza  ratei crescute de Covid 19,  de peste 3/1000  de locuitori. Oamenii care au văzut că la Royal se adună preoții, au crezut că se face o masă și supărați au sunat la 112, reclamând că preoții și patronii de la Royal, nu respectă  interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)  Vaslui!  Și câțiva patroni de la alte restaurante din Bârlad s-au revoltat, că unii falimetează respectând deciziiile luate, iar alții sfidează și fac bani! Polițiștii au descins la Restaurantul Royal  și au  făcut  anchetă. Urmează să vedem ce măsuri vor fi luate.

Luni, 8 Martie, după ce la Biserica „Sf. Dumitru” a avut loc o slujbă de sfințire la care a fost invitat și PS Ignatie, Episcopul Hușilor, patronul resturantului Royal din Bârlad, gr. (r) Neculai  Rotaru a invitat preoții  și pe PS Ignatie la restaurant, pentru a face o slujbă de sfințire  a unui salon  din restaurant, dotat cu mobilier nou. Preoții, mai mulți la număr, au mers la Royal, iar lumea care se plimba pe stradă, i-a văzut intrând și s-a revoltat! Oamenii au sunat  la 112  anunțând  că se încalcă Hotărârea nr. 18 a CJSU Vaslui  din 5 martie 2021, unde se arată clar că, din cauza incidenței de Covid 19, care este la Bârlad de 3,18/1000 de locuitori, se sistează pentru 14 zile activitatea în interiorul restaurantelor, de pe 6 martie, orele 0.00. Această decizie a înfuriat tot sectorul HoReCa din Bârlad, care  a și făcut un  protest public, duminică 7 martie, pe platoul din fața Hotelului Moldova, iar una dintre cele mai vocale patroane de restaurant  a fost chiar soția gr.(r) Rotaru, Maricica Rotaru.

„Pentru  unii  mumă, pentru  alții  ciumă?”

Pe 8 Martie seara, câțiva patroni de restaurante și cafenele, au sunat la redacția nostră, la fel de revoltați ca cetățenii din Bârlad, care s-au supărat foarte tare, că nu au putut să sărbătorească 8 Martie cu soțiile sau iubitele, că s-au interzis petrecerile, iar patronul de la Royal face mese cu preoții! „Ce înseamnă asta? Cine nu respectă  legea  e bun și cine o respectă de fraier? Adică noi falimentăm și alții își umplu buzunarele! E posibil așa ceva?”, spunea oamenii revoltați.

Protopopul Lăiu  spune că era doar o slujbă de sfințire!

PS Ignatie nu a participat la slujba de sfințire din restaurant, el a venit până la Salonul Royal doar pentru a oferi doamnei Rotaru un buchet de flori și a se scuza că este chemat la Episcopie, după cum ne-a precizat propopul Vasile Lăiu. „Nu  a stat  nici  5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo la slujba de sfințire am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nou. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?” a spus protopopul Vasile Lăiu, pentru cotidianul  nostru. Ancheta poliției încă nu s-a finalizat. Vom reveni cu detalii privind măsurile luate, cel mai probabil, amenzi „groase” ca și obrazul organizatorilor de sfințiri, care  au pus  și preoții  în  frunte cu protopopul de Bârlad, într-o postură jenantă!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. Bă lichelelor de pochi aţi ajuns să va bucuraţi la un blid de lături ? Ne minţiţi ca bărbosul burtos nu era acolo ? Adică voi sunteti jmecheri că nu respectaţi legile şi noi proşti nu ? Păi duoamna matroana cand ati luat terenul de la primarie in centru langă paloda MOCA era bun acest guvern ,acestă ţară ,această pimarie ? Cand ti-ai facut parcare din trotuar fară autorizaţie si nu pălatesti un leu la primărie e bine ? Cătă nesimţire si tupeu mai puteţi avea ticăloşilor ?

  • Strămoșii mei, ai tăi, cei care au murit pentru țara asta în cei doua mii de ani apărînd pămîntul ăsta românesc de gepizi, sciți, huni, turci, tătari, cei care au murit pentru pămînt și credința noastră strămoșească s-ar răsuci în mormînt dacă ar citi cele scrise! Măcarbine că te ascunzi sub un prenume comun! Poți să-ți manifești sila oricînd în mass media cu numele real, atunci să vezi laude ce-ți iei!

   • Bre! Triburile migratoare nu au fost creștine. Sciții nici măcar nu au prins pe Iisus pentru ca măcar să ia contact cu religia creștină. Hunii au migrat din Asia. La cât ești de educat, meriți să mergi la biserică în continuare, să crezi în credința ta strămoșească, și să urmezi ca o oaie ascultătoare modelele actuale de păstori corupți după bani și putere.

    Auzi la el… cică se răscolesc în mormânt triburile migratoare de tătari, care erau musulmani sau budiști de origine mongolică. La cât se răscolesc profesorii de istorie în morminte, ajung să devină ventilatoare bre! Dar tu mergi acolo la biserică și dă bani. Lasă că-i bine.

 2. Trotuarul din fața restaurantului este transformat în parcare proprietate privată și trebuie să ocolim mașinile parcate, mergând pe stradă.

 3. Parcă acum 10 ani acest protopop aduna 10000 de oameni pentru proteste împotriva deșeurilor radioactive utilizate la gazele de șist. Acum, același protopop, este complet nepăsător privind sănătatea proprie, și mai ales a bătrânilor care-i calcă pragul bisericii din piața Bârladului. Este revoltător cum a ajuns biserica, o epavă a unei credințe ancorată în abnegație, a cărei conducători și urmași nu gândesc decât la profit. Iată cum pentru bani, un conducător al BOR nu respectă o lege cunoscută public și mediatizată încă de anul trecut. Halal modele! Trebuia să învețe pe alții despre milă, compasiune și bărbăție umană, ori tocmai el este dovedit de poliție că nu respectă legea. Să-i fie rușine.

  • Doar tehnologia extragerii gazelor de șist dăuna poporului vasluian. Pandemia actuală, dacă nu i-a poruncit fostul său coleg de școală Corneluș Onilă despre ale cărui fapte „Licuță” știa, nu dăunează. „Stăpânirea” de care poruncește Biblia, indiferent de crezul ei religios, trebuie ascultată doar de prostime, clericii sunt din altă categorie. Pentru ei Hristos are altă Evanghelie și nu lor li se adresează Sf. Ap. Pavel

  • Zici că sunt ultimii săraci, așa se duc și ei la…..Pomană! Ce să le pese lor de sănătatea oamenilor?? Îl au exemplu, pe cel de la Constanța-Teoctist! Nu-i satură nimeni de bani, avantaje și profit….Și pe patron, de asemenea! De plâns și milă, sunt cei care au de suferit cu adevărat în urma pandemiei, nu ăștia! Dar este și multă lume săracă cu…duhul!

 4. Rusine pentru ce se intampla acum la noi .marii conducatori” care ,,ne conduc” duc tara la faliment si in special cei locali ,,marii liberali ” care fac ce au facut si inaintasii lor incepand cu domnitorul Cuza

  • PC Pr Lăiu nu fă pe-a prostul că rămâi așa dacă nu cumva ți s-a întâmplat. Nu. e bine, dacă te interesează, din mai multe motive:
   1. deja se lăsase sec de carne
   2. Sfântul Duh nu sfințește nici carne în săptămâna brânzei nici restaurante (patronul lor este zeul Bachus)
   3. niciodată minciuna nu a fost acceptată de Dumnezeul nostru (sper că și al Sf. Tale) drept înțelepciune, sunteți în gravă confuzie
   4. „vreo șase preoți” cât înseamnă? poate șapte-opt, nouă dacă la minciună faceți cât două-trei? nu cred că cinci și jumate, aproape șase

 5. Rusine pentru ce se intampla acum la noi .marii conducatori” care ,,ne conduc” duc tara la faliment si in special cei locali ,,marii liberali ” care fac ce au facut si inaintasii lor incepand cu domnitorul Cuza

  • Zi Ion și trage apa!!!! Ai vorbit mai bine taceai!!! Ești mândru susținător de 3 trandafiri și pupator de moaște? Nea Ioane stai chill,nu mai scrie ca îți dăunează grav sănătății!!!! Respect Alexandru Ioan Cuza!!!!

 6. Ha, ha, ha….Multă Prostie! Au chemat o grămadă de popi, să sfințească niște lemne, adică mobilier! Mare-i grădina Domnului…..Păi popii ce ocupație generoasă, să aibă? Asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.