spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

„Smen” de 2 miliarde la pacanele

- Advertisement -

Un tinar pretinde ca a cistigat la Poker 190.000 de lei, dar patronii localului situat in zona Garii refuza sa-i dea banii. Reprezentantii localului cred ca s-a intimplat ceva cu aparatul: ei sugereaza ca i s-a aplicat un soc electric. Cazul a fost verificat si de comisarii Garzii Financiare, la cererea tinarului. Acestia au sesizat ca aparatul „are o problema” si au cerut ajutorul Biroului de Metrologie, care a demarat ancheta. Cazul este unul neclar si ciudat.

Un iesean pretinde ca a cistigat 190.000 de lei la „pacanele”, la un local din zona Garii, dar patronii nu ii recunosc suma si spun ca este ceva necurat la mijloc.

Pretinsul cistigator a cerut si ajutorul Garzii Financiare, care, in urma verificarilor, a observat ca aparatul de joc este stricat, desi patronul localului spusese ca fusese achizitionat in urma cu numai sase luni.

Pina la urma, „creierul” aparatului Poker va fi analizat de catre Biroul Regional de Metrologie Legala, pentru a vedea daca nu a fost o inselatorie. „Vom vedea daca s-a umblat la aparat ori s-a defectat singur”, spun cei de la Metrologie.

Varianta cistigatorului

Sorin Raru recunoaste ca este un impatimit de jocuri de noroc si ca isi pierde mult timp cu acest viciu. Tinarul, din comuna Ipatele, povesteste ca inainte de intra in localul de jocuri de noroc Club Vegas de la Gara, unde spune el ca a cistigat 190.000 de lei, a pierdut multi bani in alt loc. „Am fost si am jucat cu niste amici in alt loc, unde am pierdut vreo 500 de lei. Apoi, pe la ora 4 – 4.30, am fost si am mincat, apoi am intrat la Club Vegas, unde am jucat la mai multe aparate. Am jucat vreo 200 lei la un aparat, apoi la altul tot vreo 200 lei. In final, m-am mutat la un alt aparat de joc, unde am bagat 500 de lei. In total, la aparate am introdus aproximativ 2.500 de lei. Cei 190.000 de lei i-am cistigat la aparatul unde am introdus 500 de lei, la care am jucat pina dimineata, pina la vreo 7. Am cistigat initial peste 200.000 de lei, dar am mai pierdut din suma, si apoi m-am restras. Numai ca angajatii de aici mi-au spus ca este imposibil sa cistig atit si au chemat patronul”, a rabufnit tinarul.

Pozitia patronului

Patronul localului Club Vegas spune ca ceva nu este in regula cu aparatul, si dezminte ca tinarul ar fi jucat suma avansata. „Este ceva in neregula cu acest aparat, deoarece indexul care inregistreaza intrarea banilor in joc, dar si anularea punctelor in cazul in care jucatorul vrea sa incaseze banii cistigati merge continuu de citeva ore. De cind tinerii au solicitat ca vor banii pe punctele acumulate, acest contor functioneaza si nu se mai opreste. Eu spun ca asupra apratului a fost aplicat un soc electric. De asemenea, toata noaptea au intrat in aparate 1.700 de lei si au iesit 900 de lei. De unde cei 2.500 de lei? (n.r.- atit pretinde tinarul ca a jucat)”, se intreaba Maricel Stan, patronul localului.

Numai ca apropiatii tinarului spun ca, imediat ce au anuntat ca au cistigat suma, unul dintre angajatii localului a umblat la aparat. „Electricianul de aici s-a apropiat de aparat si i-a facut ceva. Nu stim ce, dar apoi ne-a spus ca indexul merge continuu”, a sarit si Ionel Iovu, unul dintre cei care s-au aflat in local.

La rindul lui, electricianul spune ca nu s-a atins de aparat. „Nu m-am apropiat decit ca sa vad daca indexul merge fara oprire. Nu i-am facut nimic. Eu nu am mai auzit ca cineva sa cistige asa multi bani la Poker. Din ce stiu eu, cu ingaduinta poti sa incasezi 15.000 de lei, dar si aceasta suma este mare”, a precizat acesta.

Garda Financiara: „Aparatul prezinta o anomalie”

In urma disputei, tinarul care pretinde ca a cistigat banii a facut plingere la Garda Financiara si Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC). Primii care si-au facut aparitia la locul scandalului au fost cei de la Garda Financiara. Institutia este cea care verifica indexul aparatului, acesta fiind si contorul care arata sumele jucate pentru a fi fiscalizate.

In urma verificarii actelor firmei, dar si a indexului aparatului buclucas, comisarii au solicitat o expertiza celor de la biroul Regional de Metrologie Legala. „Aparatul prezinta o anomalie, cronometrul indexului invirtindu-se permanent, ceea ce nu este un lucru normal. Acesta trebuie sa se invirta numai cind sint introdusi banii si cind operatorul opreste jocul pentru ca jucatorul sa incaseze banii. Numai ca, in perioada cind am stat in control, indexul avea cifra de 13.000 lei, iar dupa citeva ore acesta inregistra cifra de 400.000. Asta a insemnat ca i-a cazut la joc 40 de chinte royale, care este putin probabil. In final, am cerut o expertiza celor de la Biroul de Metrologie, care ne va da un raspuns daca s-a jucat cinstit sau nu”, a precizat si Adrian Ianole, comisar superior in cadrul Garzii Financiare.

Sorin Raru i-a replicat comisarului ca vrea ca macar banii introdusi in aparat sa ii fie returnati. „Macar cei 500 de lei sa mi-i dea patronul. Eu am jucat pe aparat diferite strategii, si nu era defect. Am jucat citeva ore”, s-a plins tinarul in fata comisarului.

O situatie rara

Expertii din cadrul Biroului Regional de Metrologie Legala spun ca placa de baza a aparatului de joc a fost luata pentru a fi inspectata. „La cererea comisarilor de la Garda Financiara, am trimis la fata locului un angajat care a sigilat aparatul si a adus placa de baza a acestuia la sediu nostru. Toate datele se regasesc pe aceasta si, dupa analizarea ei, vom vedea care a fost procesul de cistig. Vom constata si daca s-a umblat la aparat ori s-a defectat singur. Daca placa este buna, inseamna ca s-a actionat din exterior. In urma expertizei, vom pune la dispozitie rezultatul celor de la Garda si ei vor hotari cine are sau nu dreptate. Din cite am observat noi, contoarele se invirteau cu o frecventa de 500 de ori pe secunda. Este un contor electronic
care masoara impulsurile”, a precizat Gabriel Sarbu, directorul Biroului Regional de Metrologie. Acesta spune ca a intilnit putine cazuri de acest gen.

„De regula erau jucatori care acuzau ca au pierdut pe nedrept, iar in urma analizelor a reiesit ca nu aveau dreptate. Dar un caz de acest fel nu am auzit. Dupa parerea mea, ceva s-a intimplat, deoarece mi se pare aberant sa ai asa mult noroc la un astfel de joc”, a conchis Sarbu.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.