spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Soarta fraților Gheorghiu de la Huși va fi pecetluită de către magistrații Tribunalului Vaslui

- Advertisement -
FAȚĂ ÎN FAȚĂ… După câteva amânări succesive, frații Gheorghiu de la Huși au ajuns față în față cu judecătorii Tribunalului Vaslui.

JUDECATĂ… După ce a debutat cu câteva amânări, dosarul frațior Gheorghiu de la Huși a intrat în linie dreaptă. Curând, magistrații Tribunalului Vaslui vor decide ce pedepse vor aplica celor doi frați. Frații Gheorghiu au ajuns în arest după ce anul trecut, la jumătatea lunii septembrie, au tâlhărit și ucis pe Nicușor Stoianov, un hușean de 29 de ani. Mai mult, la scurt timp după arestarea celor doi, unii au ajuns la concluzia că cei doi frați s-au dedat la asemenea fapte pentru că se apropia iarna și nu aveau unde sta. Ajunși în arest, cei doi s-au ales, printre altele, cu un acoperiș deasupra capului și cu mese regulate.

După ce au petrecut sezonul rece în spatele gratiilor, unde s-au bucurat de mâncare caldă și cazare, frații Gheorghiu de la Huși au dat piept și cu judecătorii Tribunalului Vaslui, cei care, la finalul procesului, vor decide soarta celor doi. Frații Gheorghiu au ajuns după gratii acuzați de tâlhărie urmată de moartea victimei. La scurt timp după arestare a fost lansată o ipoteză șocantă conform căreia frații Gheorghiu au tâlhărit și ucis un om pentru a-și asigura cazarea și masa pentru o mai lungă perioadă de timp. Această ipoteză a fost lansată după ce frații Gheorghiu au renunțat la contestația formulată împotriva deciziei instanței de a emite, pe numele lor, a mandatului de arestare preventivă. În acest context, putem spune că magistrații Tribunalului Vaslui au venit cu vești bune pentru Marcel și Alexandru Valentin Gheorghiu când au decis prelungierea mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Rămâne de văzut ce atitudine vor avea cei doi frați și dacă va exista sau nu o contestație care să ajungă pe masa magistraților Curții de Apel. După tragedia petrecută în blocul de pe strada Ștefan cel Mare din Huși, în care Nicușor Stoianov a fost ucis de frații Gheorghiu, veniți să tâlhărească cu cuțitul în mână, au fost, într-adevăr, unii care au spus că indivizii și-au dorit, de fapt, să ajungă în închisoare, mai mult decât să fure bani si bunuri. Apropierea iernii i-ar fi prins pe drumuri și controbăind prin containerele de gunoi, așa că o cazare sigură, încălzită și cu hrană caldă era tot ceea ce au urmărit cei doi indivizi. După comiterea faptei nu au fugit prea departe, așa că au așteptat Poliția, care i-a reținut, fiind apoi arestați preventiv. Avocații din oficiu și-au făcut datoria, contestând măsura arestului preventiv, fie si ca formalitate îndeplinită, însă cei doi tâlhari în favoarea cărora s-a realizat demersul nici nu au vrut să audă de o eventuală libertate, asa că și-au retras contestatiile. „Era clar că instanța nu va admite niciodată o asemenea contestatie, să lase în libertate doi indivizi cercetati pentru tâlhărie calificată, urmată de moartea victimei. Numai că era firesc să fie lăsată decizia instanței să stabilească asta. Dacă ei si-au retras contestatiile, este dovada că le e bine acolo unde sunt si nu au riscat, putem spune, să fie – prin absurd prespunând, lăsati în libertate pentru cercetări”, spuneau avocații. De altfel, ciudat rămâne și faptul că unul dintre agresori a înjunghiat victima după ce acesta le-a deschis usa apartamentului, cerându-le să plece imediat din locuintă, iar ei în loc să fugă, dacă tot li se dădea acest prilej, ei s-au întors spre victimă si au băgat cutitul în ea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.