19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Soarta lui Geoanã, la mâna pesedistilor din Moldova

Mircea Geoanã ar putea sã fie suspendat din partid si, implicit, sã piardã functia de presedinte al Senatului, urmare a declaratiilor fãcute pe 6 decembrie a.c., la un an de la alegerile prezidentiale. Geoanã a spus, într-o înregistrare postatã pe blogul personal, cã a fost sfãtuit sã mintã în legãturã cu întâlnirea avutã cu Sorin Ovidiu Vântu, înaintea turului II la prezidentiale tocmai de cãtre actualul presedinte, Victor Ponta. Ca urmare, un grup de parlamentari si europarlamentari ai Partidului Social Democrat si lideri de organizatii judetene, printre care organizatiile PSD din Bacãu, Suceava sau Neamt, i-au adresat, marti dupã-amiazã, o scrisoare lui Mircea Geoanã, prin intermediul cãreia îi aduc acestuia o serie de reprosuri si îl acuzã pe acesta de minciunã.

Printre semnatarii scrisorii intitulate “Ce jocuri mai faceti, domnule Mircea Geoanã?” se numãrã si Viorel Hrebenciuc, presedintele PSD Bacãu, alãturi de alti lideri de filiale PSD, parlamentari si europarlamentari ai acestui partid. Social-democratii i-au solicitat liderului Senatului sã nu mai atace partidul din care face parte si sã nu mai mintã în legãturã cu PSD. “Vã cerem sã nu mai mintiti în legãturã cu PSD. Credem cã PSD a reusit anul acesta sã revinã în fruntea ierarhiei partidelor tocmai pentru cã este mai deschis, mai consecvent si mai onest cu opinia publicã si cu electoratul sãu. Nu doar cã readuceti în atentie un episod de tristã amintire si pentru PSD si pentru România, dar o faceti într-o manierã care nu vã face deloc cinste. Ati mintit electoratul si anul trecut si o faceti si acum vorbind despre vizita dumneavoastrã la domnul Vântu. Vã readucem aminte cã stiati, asa cum stiam cu totii, încã de la ora 13.00, de existenta fotografiilor si informatiilor publicate în toatã presa despre prezenta dumneavoastrã la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vântu, cu o searã înainte de dezbaterea finalã din campania pentru alegerile prezidentiale”, sustin semnatarii scrisorii deschise.

Întelegeri secrete cu PNL si PC?

“Existã agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu stim? Aveti întelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu si Dan Voiculescu? De ce doriti distrugerea dinãuntru a PSD si doriti cu atâta ardoare sã vã rãzbunati pe domnul Victor Ponta? Vã reamintim cã atât PSD, cât si domnul Ponta si-au pãstrat constant sprijinul pentru dumneavoastrã pentru a rãmâne presedinte la Senat. Nu aveti nici un pic de onoare, domnule Geoanã? De ce, în loc sã cheltuiti bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutati partidul sã achite datoriile neplãtite din campania electoralã prezidentialã? Cum rãspundeti celor care vã întreabã de ce nici PDL, nici Traian Bãsescu nu vã schimbã din functia de presedinte al Senatului?”, mai scrie în scrisoarea respectivã. Ieri, conducerea nationalã a partidului, toti liderii de filiale judetene, printre care si Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, au mers la o întâlnire, în care s-a discutat despre situatia creatã de afirmatiile lui Geoanã. Întrucât asearã nu am reusit sã discutãm cu presedintele PSD Vaslui, l-am contactat pe vicepresedintele social-democratilor din judet, Vasile Mihalachi. “Nu stiu, nu stiam de aceastã întâlnire. Cred cã este un subiect important, însã vin de la Chisinãu, dupã care merg la Orhei, pentru cã vreau sã aduc fonduri europene”, a explicat Mihalachi. Rãmâne de vãzut pozitia organizatiei de la Vaslui, cea pe care Geoanã a “faultat-o” în permanentã, cât timp a fost presedintele partidului.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here