ȘOC: În plină epidemie, un primar din zona Huși, a fost filmat pe plajă în Mamaia, cu o femeie față de care nu păstra distanțarea fizică! VIDEO

JALE LA MARE… A căzut necazul pe capul unui primar din zona Hușului! Edilul se jură că, în perioada 7 – 16 august s-a dus la un “curs de calificare” pe litoral și, când colo, iscoadele politice l-au filmat la plajă, alături de o femeie (alta decât soția), față de care… nu prea păstra regula de distanțare fizică, așa cum prevăd normele de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV 2. Întrucât posesorii imaginilor controversate nu au reușit să le distribuie pe Facebook, aceștia le-au trimis la presă, alături de un mesaj în care îl acuză pe primar că a fost la mare să se distreze, pe banii și cu mașina Primăriei. Primarul, la rândul său, se apără și spune că, de fapt, a fost hărțuit și urmărit de dușmanii politici, până la Marea Neagră… și înapoi! “Am vorbit cu avocații, am făcut plângere, persoanele acestea nu aveau dreptul să mă hărțuiască. Este vorba doar despre un atac în campanie electorală, nimic altceva. Cred că vor mai apărea filmulețe”, a susținut primarul, căruia îi vom proteja identitatea, din motive lesne de înțeles.

Faptul că un primar se duce la mare cu cine dorește, este o chestiune care nu privește pe nimeni. Dacă urmăritorii acestuia au bătut drumul până pe litoral, doar ca să-l filmeze pe edil în slipi, pe plajă, în compania unei femei, atunci și-au cheltuit resursele degeaba. Pe cine interează viața privată a omului?! Dacă însă aceștia ar fi vrut să arate că, în toiul epidemiei cu noul coronavirus, primarul, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgență, în loc să stea în comună, să vegheze la aplicarea strictă a regulilor de protecție și să îndemne oamenii să evite aglomerația de pe litoral, acolo unde exact în acea perioadă, 30 de adolenscenti suspecți de COVID 19 din Vaslui, puneau pe jar autoritățile din Vaslui și Constanța, atunci da, demonstrația era una utilă. Se dovedea astfel că nici măcar reprezentanții autorităților locale, cu atribuții în domeniul Situațiilor de Urgență, nu respectă apelurile medicilor și ale conducătorilor țării. De ce să ne mai mirăm că, doar în ultima lună, în județul Vaslui a crescut numărul cazurilor de COVID 19 de aproape 8 ori! Teoretic, un primar nu ar trebui să ofere un exemplu prost în comunitate. }inând însă cont că edilul în cauză este membru al Partidului Social Democrat, iar președintele Dumitru Buzatu a avut mereu un discurs de protest la adresa măsurilor de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus, începe să fie de înțeles de ce primarul respectiv s-a dus fără frică pe litoral, pe 6 august, preluând, practic, ștafeta de la cei 30 de adolescenți vasluieni, care, la fel, au ignorat regulile impuse pe timp de pandemie. Cei care l-au urmărit însă, au părut foarte interesați de faptul că alesul s-a dus cu o femeie pe litoral, aspect care, stricto sensu, ține de viața privată a omului.

Edilul era acolo în “interes de serviciu”, iar urmăritorii politici au fost dați pe mâna legii, pentru “hățuire”!

Contactat telefonic, primarul în cauză nu a negat autenticitatea imaginilor și nici faptul că a fost la mare cu mașina instituției, dar susține că a fost în “interes de serviciu”. Mai exact, acesta a spus că s-a dus la un curs de calificare, pe linie administrativă. Desigur, întrebarea inevitabilă a fost dacă, pe timpul Stării de Alertă, mai organizează careva cursuri de calificare cu primari de prin țară, însă edilul în speță a spus că are dovezi în acest sens. “Între 9 și 16 august am fost la un curs de calificare, în domeniul administrativ. Pot demonstra cu documente. Cazarea a fost la hotelul Majestic. După masă, evident că am stat o oră, două la plajă. Am văzut persoana care ne-a filmat. A plecat, nu am apucat să vorbesc cu persoana aceea. Știu cine este. Prin sat, dacă veți întreba, oamenii știu cine a făcut asta. Este campanie electorală, normal. M-am dus chiar atunci și am depus o plângere la Poliția din Mamaia, pentru hărțuire. Nu ați văzut? Mai avea un pic și sărea peste noi să ne filmeze. Eu m-am simțit hărțuite”, a spus edilul. “Eu răspund pentru tot ceea ce fac. Nu mă ascund cu nimic. Da, am fost. V-am spus, am fost la mare, pentru un curs de calificare, în interes de serviciu. Ei, cei care au făcut așa ceva și care mă urmăresc chiar și acum, vor ca eu să plec de la Primărie, dar asta se va întâmpla dacă oamenii nu o să mă mai aleagă”, a mai spus primarul. Edilul a susținut că nu-i va lăsa în pace pe cei care l-au urmărit până la Marea Neagră și le-a făcut plângere penală. Crede însă că vor mai apărea filmulețe, pentru că a fost urmărit pet oată durata sejurului. “Și acum sunt urmărit peste tot. Cred că va trebui să mă uit mereu în spate”, mai spus alesul.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ